Amenajarea casei

#amenajari interioare #tendinte #design interior #mobilier transparent

Mobilierul transparent, noua tendinta in designul interior

In prezent, designul interior se bazeaza in primul rand pe luminozitate si foarte mult spatiu. Pentru a satisface noile cerinte ale pietei, decoratorii au creat mobilierul transparent, din sticla sau din plexiglas, care ajuta la cresterea dimensiunii camerelor si le ofera o luminozitate naturala mult mai mare.

Materialele translucide sunt cele mai bune pentru realizarea mobilierului transparent. De asemenea, oricare ar fi stilul de decor pe care il alegi, mobilierul transparent se potriveste oricarui spatiu.

Totodata, mobilierul transparent ofera o nota fantezista casei tale, dar si culoare daca il combini cu niste piese de mobilier in nuante deschise.

Forme infinite de mobilier transparent

Desi multi ar spune ca mobilierul transparent sau translucid din sticla sau din plexiglas poate da o nota de falsitate decorului, specialistii spun insa ca acesta este una dintre cele mai noi tendinte in design interior si ca restilizarea sa aduce elemente moderne noi si de impact. Desi par fragile, piesele de mobilier transparent sunt foarte rezistente si pot capata numeroase forme. Din sticla sau plexiglas poti realiza scaune, mese, paturi, usi si chiar calorifere.



De asemenea, iti poti decora chiar si intreaga casa cu mobila transparenta din sticla sau plexiglas. Aceasta este foarte rezistenta la zgarieturi si se curata foarte usor, doar cu un tampon de bumbac.

Mobilier transparent in stil rustic

De la inceputul anilor '70 pana la sfarsitul anilor '90, mobilierul transparent era rezervat pentru categoriile de elita ale societatii. Pretul sau foarte mare facea ca acesta sa fie un lux chiar si pentru cei mai bogati oameni.

Astazi insa piata s-a extins, iar acest tip de mobilier il poti gasi la preturi extrem de avantajoase.

Una dintre cele mai interesante combinatii este aceea intre mobilierul transparent si cel rustic, in culori si tonalitati inchise, precum maro.

Aceasta combinatie contrasteaza extrem de bine cu designul modern al unor scaune transparente si un mobilier de inspiratie rustica, deoarece, impreuna, creeaza un joc de stiluri fabulos.



Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea