Amenajarea casei

#mobilier danez #mobilier suedez #mobilier norvegian #mobilier scandinav

Mobilierul scandinav – diferente de stil dintre mobilierul norvegian, suedez si danez

Mobila scandinava este iubita si apreciata de foarte multe persoane din toata lumea. Cunoscuta pentru simplitatea, functionalitatea si frumusetea sa, aceasta isi are originea in Peninsula Scandinavica, mai exact, in cateva tari din nordul Europei: Norvegia, Danemarca si Suedia.

 

Designul scandinav – simplitate, estetica deosebita si functionalitate

Stilul scandinav este considerat a fi unul democratic deoarece este destinat tuturor. Designul unic al mobilei scandinave si accesoriile deosebite se imbunatatesc in fiecare an, designerii cautand inspiratia in natura si transpunand frumusetea acesteia in produse cu forme simple, care se remarca prin versatilitate, durabilitate si confort.

Pentru mobila scandinava se folosesc preponderent materiale naturale: lemn, piele, canepa, ceramica, in, metal etc. Acestea sunt combinate astfel incat sa se obtina piese superbe, care cuceresc prin eleganta si functionalitate.

De asemenea, culorile pe care se mizeaza sunt pastelate, blande si luminoase, special alese pentru a contribui la crearea unei atmosfere relaxante si primitoare. Dintre nuantele cel mai des intalnite se pot mentiona: bej, crem, galben pai, gri deschis etc.

Diferente de stil dintre mobilierul norvegian, cel suedez si cel danez

Desigur, stilul scandinav are puncte comune in fiecare tara nordica, indiferent ca vorbim de Norvegia, de Suedia sau de Danemarca. Dar, presupune si mici diferente.

 

Mobila scandinava din Norvegia

Norvegia are propriul stil de mobila, caracterizat prin: durabilitate, functionalitate, frumusete si simplitate. Casele norvegiene folosesc culori pale atat pentru pereti, cat si pentru mobila, pentru a crea o ambianta calda si eleganta.

Designul norvegian pentru mobila scandinava poate fi descris ca fiind unul nu foarte pretentios, fiind o combinatie usor ciudata de design de ultima ora si design clasic. Minimalismul insoteste orice piesa de mobilier prin liniile simple si curate.

 

Mobila scandinava din Suedia

Iernile prea lungi necesita aducerea in casa a luminii, iar acest lucru se face si cu ajutorul mobilierului. Acesta are de obicei nuante foarte deschise, stralucitoare, care contribuie la crearea unui stil cald, vesel si calm.

Mobila scandinava mai este caracterizata si de eficienta, mai exact, de prioritizarea acesteia – un etos pe care designerii il imbratiseaza cu succes. Abordarea suedeza asupra designului de mobilier este destul de minimalista, cu accent pe functionalitate si pe linii simple.

Designul de interior suedez pune, de asemenea, accentul pe estetica curata. Gandeste-te la mult alb si albastru, cu parti pastelate (galben, roz, verde, piersica). Adeseori, partile care se vor a fi subliniate sunt insotite de culori mai tari: rosu, violet sau auriu.

 

Mobila scandinava din Danemarca

Nu putem vorbi despre designul danez fara a mentiona cuvantul hygge, care se refera la o atmosfera plina de caldura si la confort. Cu toate acestea, designul pentru mobila scandinava daneza are o istorie bogata. Multi designeri danezi folosesc noi tehnologii industriale, combinate cu idei de simplitate si functionalitate pentru mobilier si decoratiuni.

Multe case din Danemarca sunt slab mobilate si decorate, accentul punandu-se pe spatiu. Stilul danez a fost influentat de scoala germana Bauhaus, care a devenit piatra de temelie a miscarii moderne de design scandinav din anii 1950. Designerii danezi au imbratisat repede stilul Bauhaus, dar au pus accentul pe folosirea materialelor locale si pe utilizarea formelor functionale.

Inca din anii 1950, Danemarca a inceput sa aduca elemente noi designului nordic. Arhitectul Arne Jacobsen a fost probabil unul dintre cei mai creativi designeri contemporani ai timpului sau. Cei mai multi il stim datorita scaunele sale iconice, cu design futurist: The Egg and Swan.

In timp ce mobila scandinava din Norvegia, Suedia si Danemarca prezinta diferente subtile, ea are in comun caracteristici culturale, geofizice si istorice. Stilul de design nordic ramane, in esenta, unul caracterizat de simplitate, eleganta si naturalete, pretandu-se caselor moderne, in care accentul cade pe functionalitate si estetica curata.

NoRDA – mobila nordica de inalta calitate, pentru case moderne

In magazinul online nordashop.com poti gasi tot ceea ce ai nevoie pentru a-ti transforma casa intr-o oaza de frumos. Confortabila, dar in acelasi timp foarte moderna, mobila pusa la dispozitie de NoRDA este pe placul tuturor.

Dar companie nu pune la dispozitie doar mobilier scandinav de inalta calitate, ci si textile, decoratiuni si corpuri de iluminat simple si elegante, ce vor contribui la crearea atmosferei dorite.

Descopera produsele NoRDA si lasa stilul nordic sa patrunda si in casa ta!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare