Amenajarea casei

#amenajare baie #mobilier de baie de lux #mobilier de baie

Mobilier de baie de lux: stiluri reprezentative

Un mobilier de baie luxos constituie o investitie intr-un spatiu care capata la fel de multa importanta ca orice alta camera foarte folosita a casei.

O baie de lux este spatioasa si eleganta, cu o tehnologie de ultima generatie, ascunsa, insa, sub obiectele decorative sau in mobilier. Iata in continuare cateva variante de mobilier de baie pentru o amenajare de lux:

1 Mobilier de baie italian

O baie amenajata cu mobilier italian este una dintre cele mai elegante variante de pe piata. In ultimii ani, baile italienesti au devenit de interes pentru clientii pretentiosi, gratie materialelor de foarte buna calitate si aspectului modern, rafinat. Un mobilier de baie italian ar ela baza elemente inspirate din arhitectura, cultura si istoria Italiei.

Piesele de mobila sunt realizate din marmura, piatra si metale stralucitoare. Picioarele dulapioarelor de baie, scaunelor sau cazii sunt sculptate, avand un rol estetic pregnant. Piesele de mobilier italian prezinta numeroase ornamente si motive geometrice. Pentru baile de lux se pot folosi piese elegante din colectii cu nume foarte reprezentative pentru acest stil: Lord, Stuart, Tudor, Windsor, Impero, Queen etc.

2 Mobilier de baie antichizat

Cei interesati de un mobilier de baie antichizat gasesc pe piata produse realizate in principal din lemn masiv (stejar, tei) sau material compozit, alama antichizata, ceramica etc. Finisajul unui astfel de mobilier trebuie sa fie rezistent la apa si aburi.

Un mobilier de baie antichizat este potrivit pentru o baie in stil vintage, datorita modelelor inspirate din diverse stiluri istorice. Piesele au linii curbate si, in unele cazuri, finisajele pot fi unice, realizate manual. Intr-un astfel de spatiu este potrivita o oglinda realizata de artisti plastici, cu o rama decorativa.

3 Mobilier de baie contemporan

Mobilierul de baie contemporan este realizat dintr-o serie diversificata de materiale de la cele compozite la marmura sau MDF. Este important ca atunci cand se alege un anumit tip de mobilier, acesta sa fie fabricat si tratat pentru a nu permite degradarea in timp din cauza umezelii din baie.

In general, un mobilier de baie in stil contemporan are un design minimalist si o paleta de culori foarte eleganta. Pentru baile de mari dimensiuni se pot folosi cu succes atat culorile inchise, cat si cele deschise.

4 Mobilier de baie din lemn masiv

Intr-o baie de lux, un mobilier din lemn masiv creeaza o atmosfera calda, clasica si, in acelasi timp, moderna. Astfel de produse sunt impunatoare, devenind piese centrale ale baii respective. Lemnul trebuie tratat pentru a rezista fara probleme la umezeala specifica spatiului baii.

De obicei, mobilierul de baie din lemn masiv este realizat din piese mari, in culori inchise sau in culoarea lemnului natural. Dimensiunile acestuia sunt asemanatoare cu dimensiunile unui mobilier de lemn masiv pentru living sau dormitor. Mobilierul de baie din lemn masiv este o alegere potrivita pentru baie spatioase.

Sursa foto : tuwir.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului