Amenajarea casei

#mobila #mobilier #mobila pe comanda #alegere mobila #mobila casa

Mobila pe comanda: avantaje si dezavantaje

Mobilierul facut pe comanda este tot mai intalnit in casele noastre. Acest lucru este datorat costurilor mai mici sau pur si simplu pentru ca unii isi doresc piese de mobilier originale, pe care nu le mai gasesti in locuintele altor persoane. Dincolo de aceste aspecte, mobilierul facut pe comanda poate prezenta si o serie de dezavantaje . Descopera mai mult despre avantajele si dezavantajele mobilierului facut pe comanda.

Avantaje

Iti poti alege tot ce vrei


Atunci cand optezi pentru un serviciu de mobilier la comanda, ai garantia ca tamplarul iti va pune la dispozitie o serie de materiale si culori care sa se potriveasca locuintei tale. Nu trebuie decat sa vii cu modelul (desenat sau fotografie) si sa ii spui specialistului ce anume iti doresti. Nu uita sa pui accentul pe detalii (manere, sertare interioare , cutii interioare etc).


Platesti mai putin


Atunci cand cumperi un mobilier gata facut platesti mai mult comparativ cu atunci cand comanzi un mobilier. De asemenea, in cazul mobilierului pe comanda ai sansa sa negociezi si sa ramai cu o suma importanta de bani in buzunar. Mai mult decat atat, majoritatea tamplarilor sunt de acord sa primeasca plata in rate de la clientii lor, asa ca nu trebuie sa iti fie teama de o eventuala gaura in bugetul familiei .


Vei avea mobilier original

Daca iti permiti sa cumperi orice iti doresti, dar totusi nu iti place nimic din ce gasesti in comert, mobila realizata la comanda este salvarea ta. Aici vei avea parte de mobilierul ideal, exact asa cum ti-l imaginezi.


Te vei bucura de precizie


In momentul in care te hotarasti sa comanzi mobilier, tamplarul va veni la tine acasa pentru a face masuratorile necesare. Pe de cealalta parte, mobila cumparata din comert are masuri standard, iar in loc de iti mobilezi dormitorul dupa preferinte, o vei face in functie de dimensiunile mobilierului, lucru care nu este deloc practic.
 

Dezavantaje

 

Risti sa nu primesti ceea ce iti doreai
 

Spre deosebire de produsul finit pe care il vezi in magazinele de mobila, in cazul celei realizate pe comanda nu poti avea siguranta ca va iesi exact ce iti doresti tu. In aceasta situatie nu poti face absolut nimic pentru a te asigura ca rezultatul va fi exact pe placul tau.
 

Poate dura mai mult decat ai anticipat


In cazul in care te grabesti sau i-ai spus tamplarului ca iti doresti ca mobila sa fie gata pana la o anumita data, este posibil sa intervina anumite lucruri care sa amane data la care mobilierul va intra in posesia ta. Chiar daca semnezi un contract, foarte putine firme iti pot garanta ca iti vor livra piesele de mobilier in X zile. Asadar, nu te baza prea mult pe termenul limita de livrare si nici pe promisiunile firmelor de mobilier.

Atentie la garantie


In momentul in care cumperi mobilierul de la o firma specializata, aceasta iti va oferi garantie pentru piesele cumparate. Pe de cealalta parte, daca lucrezi cu un tamplar liber profesionist sau cu o firma de mobilier de cartier, sansele sa primesti o garantie (in afara de cea verbala) sunt minime.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului