Amenajarea casei

#borcane #pietre #lumanari #sticla #decoratiuni interioare

Decoreaza-ti locuinta cu ... borcane

Borcanele de sticla sunt folosite in principal pentru depozitarea alimentelor din bucatarie si apoi, pentru depozitarea altor lucruri din casa. Borcanele insa, prin forma si aspectul lor, pot avea si un rol decorativ. Iata in continuare 7 metode inventive de a crea un deloc modern cu ajutorul borcanelor.

1 Borcanele pot sa stea si sub un raft. Astfel, exploatezi la maxim spatiul de depozitare. Prinde capacele borcanelor cu ajutorul unor cuie, capse sau lipici In borcane poti depozita orice iti doresti, de la papiote de ata la monede.

2 In cazul unui raft mult prea subtire si mic pentru a putea sustine multe lucruri, il poti fixa bine in perete, apoi il folosesti doar pentru a uni mai multe borcane. Gura fiecarui borcan este prinsa in placa de lemn. Poti depozita astfel in spatiul de sub raft, oferit de borcane.

3 Cand mergi la munte sau la mare, una dintre cele mai relaxante activitati este sa cauti pietre prin albia raurilor sau pe plaja. Odata aduse acasa, insa, acestea de multe ori nu mai par la fel de atractive ca la inceput. In loc sa le arunci, pune-le in valoare realizand decoratiuni cu ajutorul unor borcane. Poti folosi doar pietre sau diverse combinatii: pietre cu nisip, pietre cu lamanari etc. Aseaza-le pe un platou si pune-le intr-un colt, in casa sau in curte, pentru a decora un spatiu anost.

4 Cauta prin casa cateva bratari vechi margele mici, pe care nu le mai folosesti. Prinde-le de o sarma pusa in jurul borcanului. Foloseste sticla transparenta, pe care o poti decora cu benzi de hartie colorata, prinse cu lipici. Pune lumanari mici in borcane si vei avea un obiect de decor deosebit, realizat manual.

5 Daca ai un borcan mai mic, care nu mai arata deloc bine, il poti imbraca intr-un material, din cele pe care le ai la dispozitie. Una dintre cele mai simple variante este sa folosesti o soseta veche. Apoi foloseste borcanul pentru a depozita in el diverse lucruri. Il poti face un suport de pixuri, de exemplu.

6 Ai privit vreodat, in copilarie, un sir de borcane de sticla, proaspat spalate? Pe langa zacusca, gemuri si alte alimente, un ansamblu de borcane poate fi folosi si altfel. Foloseste flori de primavara sau flori de camp , cu codita scurta, pentru a le pune in apa, in aceste borcane. Confera unitate piesei tale decorative printr-o panglica deosebita.

7 Foloseste borcanele transparente in loc de foto . Taie fotografiile pe care doresti sa le expui astfel incat sa se potriveasca cu dimensiunile borcanelor. Apoi introdu fotografia cu susul in jos, dupa care intoarce borcanul invers si aseaza-l pe raft. Foloseste borcane de dimensiuni diferite, pentru a crea un efect deosebit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului