Amenajarea casei

# clor #aspirator #mituri demontate #mituri curatenie #mituri otet

Mituri demontate despre curatenia in casa

Chiar daca in magazine exista o multime de produse care promit sa iti usureze munca atunci cand faci curatenie in casa, cu siguranta inca mai pui in practica vechi sfaturi mostenite de la mama, bunica sau de la o vecina. Cat adevar se ascunde in spatele acestor mituri? Oare chiar poti curata orice cu otet? Daca adaugi mai mult detergent in apa, vei putea curata mai bine pardoseala?

La ambele intrebari, raspunsul este "nu", ceea ce inseamna ca aceste doua mituri au fost demontate. In primul rand, otetul are o formula acida si este eficient in curatarea unor suprafete care sunt patate cu grasime, insa nu ar trebui folosit pe suprafete pretentioase, cum este marmura, de exemplu.

In al doilea rand, este fals mitul conform caruia cu cat adaugi mai mult detergent in apa, cu atat solutia va curata mai bine pardoseala. De fapt, in timp se poate obtine efectul invers, deoarece o cantitate prea mare de detergent poate duce la matifierea si pierderea luciului pardoselii.

Ziarele sterg cel mai bine geamurile si oglinzile

De foarte mult timp, exista mitul conform caruia nimic nu sterge mai bine geamurile si oglinzile ca hartia de ziar. Intr-adevar, hartia de ziar poate fi un truc eficient pentru curatarea sticlei, dar in acelasi timp se poate dovedi a fi o alegere proasta. Cerneala folosita pentru tiparire poate lasa urme pe geamuri si oglinzi, astfel ca este bine sa ai la indemana si un alt material de rezerva.

Aspirarea poate dauna covoarelor

Miscarea aspiratorului inainte si inapoi poate dauna covoarelor din casa, mai ales daca folosesti si peria cu care este prevazut capul aparatului. Nimic mai fals. Peria subtire a aspiratorului nu este facuta sa desire covorul, ci are rolul de a curata mai bine materialul textil. Fara perie, poti curata bine mici reziduuri din fire, in timp ce peria te ajuta sa elimini si acele mizerii prinse la suprafata: par, scame, ate etc.

Clorul curata perfect locurile murdare

Si acesta este un mit demontat. Clorul este eficient atunci cand ai nevoie de o solutie dezinfectanta. De exemplu, daca vrei sa cureti eficient gresia din baie, poti adauga o cantitate mica de clor in apa, alaturi de detergent. Insa clorul nu curata grasimea si alte pete de pe suprafete, asa cum s-a crezut multa vreme.

Sursa foto: missbusygirl.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare