Amenajarea casei

#curatenie in camera #dezordine casa #dezordine #curatenie

Minciuni pe care ti le spui ca sa nu faci curatenie

Mobilizarea pentru a face ordine, curatenie si a elimina aglomeratia de lucruri din casa este un moment amanat adesea, sub pretextul unor minciuni de care te convingi singur.

Pretextele si scuzele nu vor rezolva situatia din casa ta. Afla care sunt cele mai frecvente minciuni pe care ti le spui ca sa nu faci ordine si sa nu elimini lucrurile in plus din casa si cum poti renunta la ele.
 

"Ma voi ocupa de toate maine. Voi organiza totul perfect"


Atunci cand planuiesti sa faci "totul" intr-o zi, stii si tu ca te minti singur. Renunta la planurile grandioase si incepi cu un lucru mic. Dupa ce termini de organizat o zona mica, vei aprecia rezultatele muncii tale si vei trece mai usor la urmatoarea sarcina. Daca faci cate ceva marunt in fiecare zi, dezordinea si aglomeratia vor disparea din casa ta.
 

"Nu pot sa-l arunc, are valoare sentimentala"


Nu poti sa pastrezi toate lucrurile de care te vei atasa de-a lungul vietii. Pune intr-o valiza toate lucrurile cu valoare sentimentala. Daca dupa un an nu ai deschis niciodata valiza, poti renunta la o parte dintre ele, pastrand doar ce este mai important.
 

"Daca nu mai este la vedere, uit de el"


Poti pierde foarte usor lucrurile importante in gramezile de lucruri din casa ta. Nu te mai folosi de scuza asta si organizeaza-ti o lista cu lucruri importante de facut, apoi pune totul la locul lui. Poti folosi un calendar de perete pe care sa notezi lucrurile importante de rezolvat.
 

"Vreau sa dau din lucruri, dar nimeni nu le vrea"


Daca nimeni nu le vrea, asta nu inseamna ca trebuie sa adune praf in casa ta. Doneaza unor organizatii caritabile tot ce ar putea folosi ca sa ajute orfani sau batrani si arunca restul.
 

"Ma vor incapea din nou. Trebuie doar sa slabesc 10 kg"


Hainele sunt obiectele pentru care se gasesc cele mai multe scuze care justifica pastrarea lor. Accepta faptul ca nu porti toate hainele si incearca sa eliberezi spatiu renuntand la cele pe care nu le poti niciodata.

Cand pastrezi haine care nu te mai incap de mult, eforturile tale de a scapa de kilogramele in plus nu sunt usurate, sunt ingreunate. Pastreaza doar doua sau trei articole de imbracaminte care nu ti se mai potrivesc acum si renunta la restul.

Pentru a alege hainele pe care le porti de cele pe care nu le porti, nu mai spala haine timp de doua sau trei saptamani. Cele pe care nu le atingi nici atunci cand nu mai haine curate si nu isi justifica prezenta in garderoba ta prin niciun atribut special trebuie sa dispara.
 

"Daca as avea mai mult spatiu de depozitare , totul ar fi in ordine"


Cand o persoana dezordonata care strange lucruri capata mai mult spatiu, nu devine peste noapte organizata ci pur si simplu va ocupa mai mult spatiu cu lucruri. Daca locuiesti intr-un spatiu mic, fa-l cat mai confortabil, renuntand la lucrurile pe care nu le folosesti niciodata.
 

"Nu e chiar asa dezordine. N-am pierdut nimic pana acum"


Motivul pentru care nu ai pierdut lucruri importante pana acum este ca le pui mereu in acelasi loc atunci cand nu le folosesti. Daca ai face asta cu fiecare lucru din casa ta, incepand cu pasi mici, dezordinea si aglomeratia ar disparea complet din casa ta.


Sursa foto: Linkedintohealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea