Amenajarea casei

#cabluri #amenajarea casei #wireless #solutii organizare #compartimentare

Metode eficiente de a organiza cablurile din casa ta

Te-ai saturat sa umbli prin gramada de cabluri de fiecare data cand trebuie sa deconectezi computerul? Cu putina rabdare, poti organiza eficient cablurile din locuinta, astfel incat sa nu te mai impiedici de ele si sa le gasesti la timp. Afla mai jos cum!

1Sorteaza si grupeaza cablurile. Ai mereu probleme cu cablurile din locuinta ta? Trebuie sa tragi mereu de ele pentru a-ti da seama care este cel potrivit? O metoda eficienta de a preveni aceasta problema este sa sortezi cablurile si sa le etichetezi, in functie de destinatia lor. Astfel, sorteaza cablurile de la laptop, imprimanta, sistemul de home cinema sau lampi, care te incurca.

Pe piata exista o serie de organizatoare speciale destinate strangerii si sortarii cablurilor, care permit gasirea lor cu mai multa usurinta. De pilda, poti folosi carlige colorate din plastic pentru fiecare set de cabluri in parte.

2Scurteaza lungimea cablurilor. Multe dintre cablurile din locuinta ta, cum ar fi cel de la telefonul fix sau lampa de veghe, sunt mult prea lungi si te impiedici zilnic de ele? Pe piata exista o serie de produse, cum ar fi tamburii sau bobinele speciale, care permit infasurarea eficienta cablurilor prea lungi. Pretul acestora este de 10-30 de lei.

3Monteaza cablurile pe perete. In locurile in care acest lucru este posibil, de exemplu in spatele televizoarelor sau frigiderelor, instaleaza in perete cuie speciale in care sa agati toate cablurile. In acest fel vei scapa si de aspectul inestetic si vei reusi sa organizezi cablurile mult mai bine.

4Depoziteaza cablurile in cosuri speciale. Pentru a scapa de apectul inestetic al cablurilor care se vad de sub birou, incearca sa le aduni pe toate intr-un cos din rafie sau intr-o cutie frumoasa.

5 Alege sa fii wireless. Scapa de o parte din cablurile din locuinta conectand computerul personal sau laptopul la un router wireless. De asemenea, poti aplica aceasta metoda si in cazul imprimantelor si a altor gadgeturi electronice.


Atentie!

Atunci cand organizezi cablurile ai grija sa nu le lasi in priza. Incearca sa lasi cablurile la o lungime corespunzatoare, astfel incat sa nu tragi de ele si sa le uzezi. De asemenea, ai grija sa nu asezi in zona cablurilor si a prizelor materiale inflamabile. Nu in ultimul rand, nu trebuie sa te atingi de circuitul electric al locuintei. Daca intampini astfel de probleme, cheama un specialist!

Sursa foto: //www.wifinotes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului