Amenajarea casei

#metal #lemn #mobila #trusa #gospodarie #unelte

Ce trebuie sa contina trusa de unelte

Chiar daca esti de parere ca fiecare persoana ar trebui sa faca ceea ce stie mai bine, sunt momente in care esti nevoit sa te descurci singur. Fie ca vrei sa prinzi un tablou, sa repari un scaun sau sa schimbi un bec vei avea nevoie de cateva unelte si accesorii. Iata care sunt cele mai importante unelte din trusa de scule a unui gospodar.

 


Ciocanul

Cu totii il stim, l-am vazut si probabil l-am folosit. Unealta buna la toate, te ajuta sa bati sau sa extragi cuie de pe diferite suprafete. Exista numeroase modele ce difera ca forma si material, speciale pentru diferite activitati si suprafete. In gospodarie ciocanul pentru cuie este indispensabil.

 


 

 




Clestele

Instrument folosit adesea pentru smuls, taiat sau indoit diferite materiale. Achizitioneaza si un cleste pentru dezizolarea si taierea cablurilor. Astfel vei putea sa indepartezi suprafata de plastic de pe cabluri pentru a realiza mai usor conexiunile.


 

 

 

 

 

 

Patentul

Ai de ales intre numeroase forme si marimi adaptabile in functie de lucrarea pe care o desfasori: strangere, insurubare, presare, taiere, sustinere etc. Uneori il poti folosi si in locul unei chei mecanice pentru a insurubat. Pentru lucrarile la sistemul electric se va folosi doar un patent izolat!

 

 

 

 

 

 

Suruburi

Desi pare un accesoriu banal, surubul poate sustine greutati uimitoare. Alegand produse de calitate ai siguranta durabilitatii si a rezistentei. Suruburile pentru lemn au varful ascutit, pentru a putea patrunde direct in suprafata.


 

 

 





Piulite

Blocheaza surubul, astfel incat obiectul prins pe acesta sa nu se mai poata misca. Cel mai des vei intalni piulite la obiectele de mobilie: mese, paturi metalice, scaune etc.

 



 

 




Saibe

Sunt folosite impreuna cu suruburile in mai multe scopuri: umplerea spatiului gol dintre material si capatul surubului, atarnarea obiectelor de decor sau atenuarea impactului cu surubul in cazul pieselor de mobilier din material mai slab.



 

 

 




Cheia reglabila

Numita si cheie franceza, este folosita pentru suruburi, bolturi, piulite hexagonale. O poti utiliza pe capete de tevi sau robineti. Cheile reglabile se gasesc sub mai multe forme si modele, diferenta fiind data de spatiul de deschidere si de material. Astfel, in gospodarie se folosesc chei de marimi cuprinse intre 150 si 450 mm.


 

 






Chei fixe

Acestea au o precizie si o duritate mai ridicata decat cheia franceza. Ele sunt proiectate dupa standardele si parametrii recunoscuti universal, astfel incat sa se potriveasca cu suruburile, bolturile sau piulitele de aceeasi marime. Ele pot fi achizitionate sub numeroase forme.

 

 

 

 

 




Surubelnite

Cu varful plat sau in forma de cruce, surubelnita este o unealta extrem de utila. Este utilizata pentru prinderea sau indepartarea suruburilor de orice dimensiune. Poti achizitiona o surubelnita in miniatura, pentru suruburile unui ceas sau una mare si rezistenta pentru motorul masinii sau montarea mobilei.

Poti achizitiona o surubelnita universala, cu capete de schimb de diferite dimensiuni si forme. Doar un produs de calitate va rezista in timp. Daca metalul capetelor este de proasta calitate, acesta de va eroda, pierzandu-si forma in scurt timp.

 

 

 







Creionul de verificare a tensiunii si banda izolatoare

Cu ajutorul acestuia verifici daca sigurantele sau prizele sau orice alta parte a sistemului electric este in stare de functionare. Astfel eviti accidentele grave si poti actiona cu incredere.

Banda izolatoare este un accesoriu vital intr-o gospodarie. Aceasta se foloseste pentru a infasura cablurile electrice dezizolate partial, astfel incat sa elimini orice pericol de electrocutare.


 

 

 





Instrumente de taiat

Cutterul este unul dintre cele mai comode si precise instrumente de taiat. Alege un model din metal cu posibilitatea de blocare a lamei intr-o anumita pozitie. Un cutter ieftin din material plastic poate fi folosit pentru hartie, insa nu va rezista la taierea mochetei sau a altor materiale mai dure. Achizitioneaza, de asemenea, un set de lame de rezerva.

Fierastraul de mana poate fi utilizat pentru taierea de lemn, plastic sau metal. Pentru metal se va folosi o lama speciala cu dinti foarte fini.



 

 

 




Ruleta si boloboc

Ruleta trebuie sa aiba o lungime de cel putin 3 m pentru a putea masura suprafete cat mai intinse. Alege un produs de calitate, din material rezistent pentru un plus de precizie si pentru o utilizare cat mai usoara.

Bolobocul, sau bula de nivel, te ajuta sa reglezi nivelul obiectelor din casa. Poate fi folosit la montatul gresiei, la fixarea unui tablou sau la reglarea inaltimii electrocasnicelor.


 

 

 





Lanterna

Ai nevoie de doua lanterne: una cu intensitate puternica, ce poate acoperi o suprafata mai mare, si una de dimensiuni mici cu raza de lumina concentrata. Aceasta poate fi folosita in locurile stramte sau pentru a monta accesorii foarte mici. Pastreaza intotdeauna si un set de baterii in trusa cu scule .



 

 

 



Smirghel

Un alt instrument potrivit pentru o sumedenie de activitati. In functie de granulatie, smirghelul este special pentru lemn, perete sau metal. Il poti folosi pentru a indeparta vopseaua de pe metale sau pentru a finisa o suprafata fina din lemn.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea