Amenajarea casei

#ferestre de mansarda #velux #lumina naturala

Lumina deseneaza spatiul

Construita la inceputul secolului XX si atribuita cunoscutului arhitect Kós Károly, casa cu aspect pitoresc din cartierul clujean Andrei Muresanu a fost restaurata si modernizata in perioada 2006-2009. Transformarea acestei cladiri protejate intr-o locuinta ce corespunde tuturor exigentelor contemporane a insemnat o adevarata provocare pentru arhitecti.

Echilibrul dintre personalitate si functionalitate este dat de folosirea spectaculoasa a luminii naturale, element ce defineste si ordoneaza spatiul. Acest efect, evidentiat prin folosirea ferestrelor de mansarda VELUX, a fost gandit special pentru a valorifica la maximum lumina si caldura soarelui, reducand astfel costurile de energie si in acelasi timp permitand spatiilor sa fie ventilate natural.

Configuratia spatiala este subordonata orientarii fata de punctele cardinale. Astfel, zona de zi a fost amplasata spre sud-est, iar spatiile de noapte spre vest. Spatiul de living de la parter a fost deschis pe toata lungimea sa, dobandind un caracter fluid, ce ii permite sa se contopeasca in mod natural cu terasa dinspre gradina, al carei plafon a fost vopsit in alb lucios, creand impresia de inaltime a spatiului.

Zona mansardei, cu un pronuntat caracter intim, a fost impartita in doua dormitoare, fiecare cu baia adiacenta. Cel mai mare dintre acestea a fost deschis spre exterior printr-un balcon orientat sud-est, decupat in planul acoperisului.

 

 

Ferestrele VELUX, amplasate in planul invelitorii, ofera deschiderea necesara pentru transformarea spectaculoasa a cladirii discrete de pe strada Ady Endre, intr-o casa cu caracter curat si minimal in care predomina tonurile de cald si natur.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea