Amenajarea casei

#renovare casa #amenajare casa #renovare

Iti renovezi casa? Ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de treaba

Renovarea casei este un proiect complex pentru care trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa te pregatesti de la inceput sa fii flexibil, sa adaptezi lucrurile pe parcursul lucrarilor si sa treci rapid la planul B, atunci cand apar schimbari.

Ce trebuie sa stii inainte de a te apuca de treaba si care sunt lucrurile pe care este mai bine sa le eviti cand incepi renovarea casei:

Fa-ti planul inainte sa incepi

Chiar daca nu poti sa ai in minte fiecare detaliu pe care ti-l doresti si amenajarea la milimetru al viitorului decor al casei, atunci cand incepi renovarea si mai ales atunci cand lucrezi impreuna cu un designer de interior la acest proiect, ar trebui ai o viziune clara despre ceea ce vrei sa rezulte. In niciun caz, nu incepe sa demolezi tot fara sa ai un plan gata facut.

Renovarea casei nu este un show TV

Poate ai urmarit multe emisiuni de decorarea si redecorare a caselor, iar partea culminanta, cea in care era dezvaluit rezultatul final, ti se parea intotdeauna cea mai palpitanta. Nu te astepta ca acest lucru sa se intample si in realitate, atunci cand incepi sa iti renovezi casa. Cand apelezi la ajutorul unor profesionisti in domeniul amenajarilor, acestia ar trebui sa te tina in permanenta la curent cu evolutia lucrarilor, astfel ca rezultatul final nu ar avea de ce sa te surprinda.

Pot aparea situatii neprevazute

Exista mari sanse ca in timp ce lucrarile pentru renovarea casei au fost demarate, sa apara pe parcurs si o serie de cheltuieli neprevazute. Pot aparea anumite elemente din constructia casei care ar trebui reparate, de exemplu, sau unele detalii din locuinta pe care va fi nevoie sa le inlocuiesti.

Fii pregatit pentru schimbari

Uneori, chiar si planurile bine puse de punct, vor avea nevoie de ajustari odata ce incep lucrarile de renovare. Poate gresia pe care ai ales-o inca de la inceput nu mai este disponibila in magazine sau lemnul rafturilor din baie arata diferit, fata de cum te-ai fi asteptat. Stiind de la inceput ca nu poate ramane chiar totul ca in planul initial, va fi mai usor sa accepti schimbarile si sa iei repede decizii.

Nu risca prea mult

Cu toate ca unele lucrari de renovare in locuinta par usor de facut si te-ar tenta sa iti pui in valoarea indemanarea, in loc sa apelezi la o echipa de profesionisti, gandeste-te bine inainte, daca le poti face singur. Totusi, daca nu stii cum se repara anumite instalatii electrice din locuinta sau cum se folosesc unele ustensile, ori nu te simti confortabil atunci cand te urci pe o scara sau pe schele, recomandat este sa angajezi o echipa specializata in renovari.

Nu pune presiune pe cei care iti renoveaza casa

De multe ori, dupa o prima evaluare a lucrarii pe care o au de facut, constructorii isi asuma finalizarea lucrarilor ceva mai devreme decat urmeaza sa se intample. Fii flexibil si intelege ca uneori apar situatii care intarzie finalizarea lucrarilor la termenul stabilit si ca acestea ar putea dura mai mult decat te astepti. Important este ca muncitorii sa nu se grabeasca si sa isi faca treaba cu profesionalism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului