Amenajarea casei

#sfaturi reparatii casa #priza #reparatii casa #reparare priza

Repara singur prizele stricate urmand 7 pasi simpli!

In fiecare an, sute de case sunt distruse in incendii devastatoare, cauzate adesea de prize stricate. Electricitatea este una dintre cele mai importante inventii ale omenirii, insa in acelasi timp este un sistem delicat si periculos. Afla cum sa descoperi la timp problemele si cum sa repari prizele urmand doar cativa pasi simpli.


Semne ale problemelor electrice

Pentru a determina daca o priza s-a stricat sau nu, trebuie mai intai sa o studiezi cu atentie. Invelisul prizelor este realizat din plastic, care in timp se deterioreaza. De asemenea, daca priza are un aspect de ars, trebuie sa stii ca este momentul sa o schimbi.

In plus, daca priza pe care o folosesti este slabita sau nu alimenteaza corespunzator cu energie, trebuie sa stii ca ceva nu este in ordine. Daca priza ta trebuie inlocuita, acest proces nu este dificil si nici costisitor.


Cum repari prizele

 1. Opreste alimentarea cu energie electrica. Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand inlocuiesti priza este sa opresti alimentarea cu energie electrica.

2. Indeparteaza priza veche. Cu ajutorul unei surubelnite, scoate priza. Asigura-te ca ambele circuite nu mai au energie electrica.

3. Desfa firele. Desfa cu grija firele atasate la priza. De obicei, partea mai fierbinte a prizei are fire de culoare mai inchisa, in timp ce partile neutre au fire deschise la culoare.

4. Inspecteaza si pregateste firele. Dupa ce firele au fost indepartate de la priza, trebuie sa o arunci. Inspecteaza cu atentie firele si ai grija ca izolatia sa fie in continuare in stare buna.

5. Instaleaza noua priza. Ai grija ca suruburile de la noua priza sa se potriveasca cu vechile lacasuri. Acopera apoi cu banda izolatoare toate firele, pentru a fi in siguranta.

6. Introdu priza in lacas. Insurubeaza cu atentie priza si indeparteaza molozul care s-a format.

7. Alimenteaza cu energie electrica. Dupa ce alimentezi priza cu energie electrica, ai grija sa veriifici voltajul si sa te asiguri ca circuitul de fire este bine instalat.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea