Amenajarea casei

#filtre #curatare #furtun #cleste #masina de spalat vase #impuritati #electrocasnice

Invata sa desfunzi furtunul masinii de spalat vase

In timp, masina de spalat vase nu mai elimina apa la fel de rapid. De cele mai multe ori, cauza evacuarii defectuoase este furtunul care se infunda cu diverse impuritati. Pentru a desfunda furtunul masinii de spalat vase nu este necesar sa chemi instalatorul: poti face acest lucru si singur, in cativa pasi simpli!

1 Gaseste furtunul de scurgere si deconecteaza-l

Inainte de a desfunda masina, este bine sa te asiguri ca este scoasa din priza. De altfel, acest pas este necesar de fiecare data cand lucrezi cu electrocasnice care implica utilizarea apei. Dupa ce deconectezi masina de spalat de la electricitate, localizeaza furtunul de scurgere.

De obicei, acesta este conectat la pompa si la chiuveta. Ai grija sa asezi sub furtun un lighean vechi, in care sa se scurga eventualele mizerii de pe furtun. Cu ajutorul unui cleste, desurubeaza furtunul si lasa reziduurile sa se scurga.

2 Spala bine furtunul

Pentru spalarea furtunului, foloseste apa la presiune maxima, astfel incat sa indepartezi rapid toate mizeriile care au ramas blocate. Poti folosi si un furtun de gradina, de mare presiune. Verifica apoi si filtrele masinii de spalat vase si indeparteaza impuritatile depozitate.

3 Curata furtunul cu o solutie din otet

Pentru a te asigura ca furtunul masinii de spalat vase nu mai are mizerii, este bine sa il clatesti cu o solutie din otet sau bicarbonat de sodiu. Toarna pe furtun o lingurita de bicarbonat de sodiu, scutura bine, dupa care adauga si doua lingurite de otet. Aceste ingrediente vor crea o reactie chimica puternica, ce va ajuta la curatarea in profunzime a furtunului masinii de spalat vase.

La final, clateste furtunul cu apa calduta si lasa-l sa se usuce bine inainte de a-l instala la loc.

4 Inlocuieste furtunul (optional)

Daca apa si solutia de otet si bicarbonat de sodiu nu au reusit sa indeparteze mizeriile acumulate in interiorul furtunului, este cazul sa il inlocuiesti cu unul nou. De asemenea, operatiunea este necesara si daca furtunul prezinta fisuri si gauri.

5 Conecteaza furtunul la masina de spalat vase

Dupa ce ai curatat si uscat bine furtunul, este momentul sa il reconectezi, nu inainte de a curata bine si masina de spalat vase. Apoi, este recomandat sa testezi evacuarea apei printr-o tura de proba a masinii, fara vase in interior.


Sursa foto: [[www.sophisticatededge.co]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea