Invata sa decorezi in stil rustic intr-o maniera eleganta

Amenajarea casei

#stil rustic #amenajare casa # amenajare locuinta # design casa #decor casa #casa rustica #design rustic

Invata sa decorezi in stil rustic intr-o maniera eleganta

Decorul rustic a fost mereu restilizat si actualizat, astfel ca astazi acesta a integrat noi stiluri, desene, modele ce pot fi adaptate foarte usor, pentru orice preferinte. Stilul rustic are acum o nota extrem de eleganta, care pastreaza insa si elemente clasice, precum lemnul, piatra, antichitatile, grinzile expuse, semineele si mobilierul masiv, robust.

Stilul rustic ramane unul de efect, care poate fi adaptat la orice decor, deoarece versatilitatea sa actuala si multitudinea de elemente il fac si mai productiv. Asadar, chiar daca vrei sa mergi cu pe un stil minimalist, modern sau elegant, decorul rustic are accesorii decorative care se pot imbina perfect cu acestea.

Echilibrul ideal intre traditional si modern

Spatiile rustice se pot combina perfect cu podele vintage, canapele, fotolii si scaune traditionale si bucatarii moderne. De asemenea, iluminatul cu LED-uri poate da o nota distincta stilului rustic, actualizand si echilibrand spatiul, fara a deteriora esenta sa.


Culorile puternice dau viata stilulu rustic

O alta maniera moderna de a actualiza stilul rustic sunt culorile puternice. Acestea dau viata oricarui spatiu si o nota mult mai eleganta. Asadar, renunta la culorile pastelate ce caracterizeaza stilul rustic traditional si mergi pe nuante aprinse, precum albastru intens.

Materiale clasice si tesaturi moderne

Piatra, materialele naturale, precum bambusul, ratanul sau rachita si chiar ceramica, definesc cel mai bine stilul rustic. Pentru a le oferi insa o nota distincta poti imbina aceste materiale cu tesaturi moderne, care sa creeze contrast intr-o maniera subtila si rafinata.

Joaca-te cu luminile

Pentru a da un aspect mult mai modern stilului rustic, nu folosi lumina naturala. Mizeaza pe un iluminat artificial difuz, pentru a accentua de exemplu anumite obiecte decorative sau cateva detalii importante din decorul casei. Foloseste corpurile de iluminat care se prind pe pereti sau cele micute, pe care le poti muta usor, exact in locurile pe care vrei sa le scoti in evidenta.



Sursa foto: iidudu.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare