Amenajarea casei

#amenajare casa #amenajare camera #decor camera #lumina intunecoasa #camera intunecoasa

Invata cum sa luminezi o camera intunecoasa cu ajutorul decorului

O camera lipsita de lumina suficienta nu este o incapere confortabila! Insa chiar si camerele cele mai intunecoase pot fi transformate in adevarate oaze de lumina cu ajutorul unui decor inspirat. Iata ce trebuie sa faci ca sa aduci lumina in casa ta:

1. Identifica zonele intunecate

Cel mai probabil, daca locuiesti de ceva vreme in aceasta casa s-ar putea sa te fi obisnuit cu ea asa cum este. Fa un tur al camerelor si identifica spatiile care ar avea nevoie de mai multa lumina. Iti vei da seama daca ai nevoie de ferestre mai mari sau daca nu cumva trebuie sa schimbi decorul cu totul pentru a scapa de senzatia de intuneric.

2. Schimba culorile peretilor

Daca incaperile tale au nevoie de mai multa caldura, alege nuante precum maro inchis, caramel sau gri si combina-le cu alb. Sunt extrem de versatile mai ales atunci cand sunt plasate alaturi de podele din lemn, usi si mobilier din lemn de culoare inchisa.

3. Instaleaza spoturi

Un tavan din lambriuri de lemn, precum cele de la mansarda, poate fi iluminat cu ajutorul spoturilor, care vor da si adancime spatiului.

4. Monteaza corpuri de iluminat suspendate

Daca bucataria ta are zone mai intunecate, instaleaza corpuri de iluminat suspendate. Alege lustre moderne, din sticla si otel inoxidabil!

5. Lumini calde pentru o camera rece

O camera cu peretii, dar si cu mobilierul inchis la culoare arata extrem de sofisticat, insa se poate dovedi de-a dreptul obositoare atunci cand iti doresti putina odihna dupa o zi grea. Asa ca monteaza din loc in loc veioze cu abajururi stralucitoare, care sa reverse o lumina calda, placuta. Poti opta si pentru spoturi pe care sa le instalezi pe rafturi.

6. Echilibru intre intuneric si lumina

Dormitorul este spatiul tau intim si prin urmare este locul in care trebuie cu precadere sa existe un echilibru. Daca peretii sunt cenusii, atunci opteaza pentru un asternut deschis la culoare precum unul ocru sau ivoar, pentru a crea o atmosfera relaxanta.

7. Inconjoara-te de oglinzi

Iar daca ai un mobilier inchis la culoare, monteaza cat mai multe oglinzi care sa reflecte fiecare raza de lumina.

Sursa foto: freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea