Amenajarea casei

#solutii curatare perne # curatare perne #transpiratie perne #miros urat perne

Indeparteaza eficient urmele de transpiratie de pe perne

Urmele de transpiratie de pe perne se numara printre cele mai mari neplaceri ale verii, cand temperaturile caniculare stimuleaza productia de sudoare pe timpul noptii, in special in zona superioara a corpului. Iar cand transpiratia si materialul din care este perna confectionata intra in contact, apar pete inestetice si mirosuri mai putin imbietoare.

Din fericire, exista un mod eficient si ieftin de a indeparta urmele de transpiratie de pe perne, folosind produse pe care le ai deja la indemana acasa. Inainte sa actionezi cumva in eliminarea petelor, ai grija sa citesti instructiunile de curatare inscrise pe eticheta pernei. Masinile de spalat pot deteriora anumite perne cu umpluri de spuma sau latex, de pilda!

Pasii curatarii petelor de transpiratie de pe perna

Intinde perna pe o suprafata plata, cu urmele de transpiratie orientate in sus. Umple un bol mediu cu parti egale de apa si apa oxigenata, amestecand bine solutia cu o spatula.

Alte produse naturale pe care le poti dizolva in apa cu acelasi scop sunt:
 

  • - tablele de aspirina
  • - suc de lamaie
  • - bicarbonat de sodiu
  • - sare


Inmoaie un colt al unui burete curat in mixtura si stoarce usor lichidul in exces. Tamponeaza pata de transpiratie cu solutia speciala, pana acoperi bine toate urmele. Lasa mixtura sa actioneze timp de 30 de minute.

Daca perna este lavabila, spal-o la masina de spalat cu doar un sfert de cana de detergent. In cazul in care perna nu poate fi curatata astfel, clateste pata "atacata" de apa oxigenata diluata cu o carpa umeda, apoi usuca locul cu un prosop uscat si curat.

In cazul in care perna miroase foarte urat din pricina transpiratiei impregnate, adauga o ceasca de otet in masina de spalat. Acest remediu simplu si natural neutralizeaza mirosurile neplacute si impiedica reaparitia lor dupa o noua utilizare.

Prevenirea impregnarii pernelor cu pete de transpiratie

In timpul verii, prevenirea impregnarii pernelor cu pete de transpiratie este foarte importanta pentru un somn confortabil. Exista cateva solutii de impiedicare a murdaririi acestor accesorii de pat importante, care nu pot fi spalate saptamanal, fara ca forma sa le fie afectata.
 

  • Investeste in fete de perna protectoare din materiale impermeabile, care pot fi spalate frecvent si care nu permit transpiratiei sa penetreze umplutura pernelor.
  • In noptile caniculare, acopera pernele cu prosoape curate din bumbac, care sa absoarba umiditatea care ar putea sa pateze lenjeria si accesoriile patului.


Sursa foto: news.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Top

Cauta-ti perechea