Amenajarea casei

#dressing #dressing haine #organizare dressing #dezordine casa #depozitarea hainelor

Idei pentru un dressing perfect

Dressingul poate deveni mai mult decat un spatiu pentru depozitarea hainelor si a incaltamintei. Pentru a-l valorifica la maxim, iata cateva idei istete care te vor ajuta sa obtii un dressing perfect!

1 Protejeaza-ti hainele

In mod cert, anumite piese vestimentare iti sunt mai dragi decat altele sau au nevoie de mai multa protectie, fiind confectionate din materiale sensibile. In acest caz, nu ezita sa depozitezi anumite haine in saculeti speciali care le vor proteja de atacul moliilor, permitandu-le sa "respire".

2 Ascunde pantofii in cutii

Pentru a castiga la capitolul organizare, dar si ingeniozitate, afla ca iti poti depozita pantofii in cutii vesele, colorate, pe care le poti eticheta pentru a sti ce contine fiecare dintre ele. Poti folosi, la fel de bine, si saculeti haiosi pentru sandale, slapi, saboti sau alte incaltari mai lejere. Pentru si mai mult confort, plaseaza in zona dressingului si un fotoliu comod pe care sa il folosesti atunci cand te incalti.

3 Foloseste umerase captusite

Umerasele captusite sunt folosite pentru a proteja piesele delicate de lenjerie intima, dar pot fi o achizitie valoroasa si pentru a prelungi durata de viata a altor piese vestimentare. Agata rochiile, bluzele, camasile sau orice alte haine din materiale sensibile care ar avea de castigat in urma utilizarii umeraselor captusite.

4 Pastreaza ustensilele de vacanta intr-o valiza draguta

Pentru a economisi timp atunci cand iti faci bagajul pentru vacanta, iti poti pastra intotdeauna ustensilele pe care le iei de obicei cu tine - de tipul bigudiurilor, clamelor si a uscatorului de par - intr-o valijoara cocheta pe care, in caz de nevoie, doar sa o completezi cu alte obiecte necesare. Plaseaz-o in dressing la indemana, pentru a putea folosi obiectele din interiorul sau de fiecare data cand ai nevoie.

5 Mentine un dressing organizat

Indiferent care este dimensiunea dressingului tau si ce ai ales sa depozitezi in interiorul acestuia, este esential ca acesta sa fie bine organizat in permanenta. Pe langa starea de bine pe care ti-o ofera un dressing frumos aranjat, afla ca organizarea contribuie si la pastrarea in buna conditie a lucrurilor depozitate in interiorul acestuia.

Foloseste la maxim sertarele si cutiile de care dispui pentru a-ti sorta lucrurile pe categorii: accesorii, haine, incaltari, obiecte de iarna, obiecte de vara etc. Nu uita ca, periodic, sa realizezi o inspectie necrutatoare in urma careia sa renunti la lucrurile din dressing pe care nu le-ai mai folosit de mult timp.

6 Alege un cos de rufe chic

Pentru si mai multa eficienta, cosul tau de rufe (cel putin unul dintre ele) isi poate gasi locul in dressing. Cum, insa, va sta la vedere, poti opta pentru unul chic, acoperit cu material textil. Un astfel de cos de rufe poti gasi la Marks & Spencer, printre altele.

7 Mandreste-te cu obiectele deosebite

In cazul in care dressingul tau include si o masa cu oglinda, alege sa o decorezi cu obiectele deosebite de care dispui, de tipul parfumurilor si al decoratiunilor de sticla - acestea ofera un plus de eleganta si rafinament acestui spatiu.

Sursa foto: ablogwithus.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare