Amenajarea casei

#casa #amenajarea casei #design interior #stilul coreean #design coreean

Idei pentru a-ti decora casa in stil coreean

Vrei sa schimbi decorul casei tale si sa te indepartezi putin de stilul clasic si monoton pe care l-ai putea intalni in aproape toate locuintele prietenilor tai? Iesi din banal si adopta un decor in stil coreean. Acesta te va uimi cu frumusetea si nenumaratele sale varietati. Iata cateva idei si sfaturi care te vor ajuta sa realizezi un decor coreean uimitor in caminul tau:

1. Culorile stilului coreean

Culorile stilului coreean contemporan sunt surprinzatoare si foarte linistitoare. Asa ca mizeaza pe crem, alb, roz sau chiar nuante de gri. Culorile pe care le alegi trebuie sa emane relaxare. Totusi, daca vrei sa mergi pe un decor mai indraznet poti folosi si un tapet cu imprimeuri florale albastre sau gri.

2. Usile glisante

Usile glisante sunt o parte esentiala a unui decor traditional coreean. Acestea vor da o nota originala casei tale si vor crea o atmosfera mult mai intima. In cazul in care nu poti introduce aceste elemente, alege niste rame din lemn subtile si asaza-le pe vechile usi, pentru a crea un contrast puternic.

3. Lampile din hartie

In locul banalelor lampi, foloseste minifaruri sau lampi din hartie, deoarece acestea vor completa perfect decorul coreean atat de discret, insa de o eleganta uimitoare. Iluminatul in stil coreean trebuie sa fie foarte difuz si intim, asa ca nu uita niciodata de acest aspect.

4. Masutele mici

 

Masutele mici sunt tipice pentru decorul coreean. Acestea nu trebuie sa lipseasca din livingul tau daca adopti in astfel de decor. De asemenea, in locul scaunelor, poti folosi niste perne pufoase si sa servesti masa ghemuit, pentru a completa acest stil traditional.

 

5. Mobilierul coreean

Paturile pentru decorul coreean trebuie sa fie la baza solului si pline cu decoratiuni simple, precum perne viu colorate sau pilote cu borderii sau dantela pe margini.

Nu uita insa nici de micile noptiere de langa pat, pe care poti aseza o vaza sau un portret.

In camerele spatioase nu trebuie sa lipseasca covoarele cu motive laice.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare