Amenajarea casei

#spatiu #design #canapea #banca. #idei masa

Idei de design pentru spatiul in care iei masa

Un mic dejun frugal, inainte de serviciu, sau un pranz copios in familie, fiecare dintre aceste variante implica un spatiu specific in care sa iei masa. Pentru a folosi eficient spatiul disponibil in casa si a renunta la masa luata in bucatarie, iata cateva idei interesante de design pe care le poti pune in practica pentru a crea un spatiu atractiv in care sa iei masa in familie sau in cadru restrans.

Amenajeaza spatiul de langa scara interioara

In cazul in care locuiesti la casa, si holul de langa scara interioara este suficient de lat, afla ca spatiul disponibil poate fi amenajat cu usurinta pentru a deveni un loc perfect in care sa iei masa.

O bancuta lipita de structura de lemn a scarilor, pe care o completezi cu o masa lunga si ingusta, creeaza un spatiu simplu si comod in care poti lua un mic dejun rapid sau unde te poti relaxa la o cafea, in compania catorva amici.

In cazul in care ai mai multi invitati, poti introduce o noua bancuta si doua scaune tip taburet, pentru a crea mai multe locuri de sezut.

Creeaza un spatiu sofisticat intr-o casa somptuoasa

Daca locuinta ta este amenajata intr-un stil somptuos, elegant, spatiul in care iei masa, departe de agitatia bucatariei, poate fi amenajat in aceeasi idee, apeland la cateva elemente luxoase, de efect.

Spre exemplu, spatiul din apropierea unei ferestre poate fi transformat intr-unul in care iei masa prin adaugarea unei sofale ori a unei canapele presarate cu pernute decorative, a catorva scaune retro tapitate si, nu in ultimul rand, a unor masute mici, cu un singur picior, din materiale luxoase, precum marmura.

Scoate in evidenta un perete deosebit

Livingul casei este imbogatit cu un perete special, pe care l-ai scos in evidenta prin culoare, cu un tapet deosebit, tablouri sau alte elemente decorative? Afla ca il poti evidentia si mai mult daca alegi sa creezi in preajma sa un spatiu in care sa iei masa.

Nu este nevoie decat sa adaugi o masa si cateva scaune care sa se asorteze stilului decorativ al peretului in cauza. In imagine, o masa plianta din lemn, un scaunel jos si un scaun pliabil completeaza perfect - cromatic si stilistic - peretele special.



Foto: decoist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare