Amenajarea casei

#living #alun #gradina #fantani arteziene #pietris #usi glisante

Idei de design pentru curtea interioara a unei case moderne

De cele mai multe ori, curtea interioara este unul din cele mai vizibile spatii exterioare ale casei tale. De fapt, curtea interioara este acel spatiu inconjurat de pereti, in interiorul unei cladiri. Practic, daca te-ai hotarat sa-ti amenajezi o curte interioara, inseamna ca iti doresti sa creezi acea legatura speciala intre exteriorul si interiorul casei tale. Iata cateva idei pentru o casa amenajata in stil modern.

Ce este curtea interioara

Curtea interioara contribuie din plin la crearea acelei senzatii placute de relaxare, un microunivers al tau, in care natura se imbina perfect cu familiarul loc pe care tu il numesti "acasa". Contrar aparentelor, gradina interioara este un spatiu mic, intalnit de regula in cadrul locuintelor moderne sau care nu beneficiaza de o suprafata ampla de teren.

Designul curtii interioare

Prin diferitele specii de arbusti si plante pe care le alegi, designul curtii interioare reflecta personalitatea ta si atitudinea fata de natura. Pentru ca nu ai la dispozitie un spatiu prea mare, trebuie sa imbini toate elementele, astfel incat sa obtii un design unitar. Imparte spatiul in cateva suprafete mai mici si amenajeaza-le individual.

Ai grija insa sa pastrezi conceptul general, astfel incat tot spatiul sa fie unitar atunci cand il privesti relaxat din livingul tau imens. Un gazon, pietris sau pavaj din lemn si beton sunt tot atatea idei pentru a avea un design reusit.

Cativa tuia pusi de-a lungul gardului, un alun salbatic ori un liliac pitic, incadrati de o fantana arteziana sau de cateva pietre decorative, reprezinta o alta alegere foarte buna pentru locul tau Zen. Important in cazul curtii interioare este sa pui mobilierul de gradina la umbra copacilor.

Tranzitia din casa catre curtea interioara

Integreaza si mai mult spatiul interior celui exterior prin montarea unor usi glisante in livingul tau, pe care sa le tii deschise in zilele frumoase de primavara si de vara. Efectul benefic al naturii in casa va fi mult mai pregnant.

Totodata, ai grija sa ai un spatiu vitrat cat mai mare pe partea care da spre gradina, cafeaua de dimineata fiind mult mai placuta atunci cand privesti afara.

Sursa foto:furniture.trendzona.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare