Amenajarea casei

#amenajare dormitor #decoratiuni dormitor #decoratiuni toamna

Idei de decorare pentru un dormitor confortabil de toamna

Pe masura ce zilele devin tot mai scurte, este momentul sa transformam casa intr-un spatiu confortabil si calduros, ideal pentru a ne relaxa dupa zilele aglomerate si stresante. Dormitorul este o parte importanta a casei tale, astfel, ca trebuie sa ii acorzi cea mai mare atentie.

Dormitorul este locul in te retragi dupa o zi intensa, locul in care te odihnesti sau citesti si unde iti petreci cele mai frumose clipe in doi.

Daca vrei sa ai parte de o experienta completa, transforma dormitorul intr-o adevarata oaza de liniste:

1 Sic scandinav. Designul scandinav este popular si in aceasta toamna. Daca vrei sa introduci in dormitorul tau elemente ale acestui stil proaspat si curat, trebuie sa te gandesti la o paleta de culori neutre precum alb, gri sau roz pal. Poti adauga si texturi diferite, precum lemn brut, metal si cuverturi crosetate, pentru un aspect confortabil si stilat.

2 Alege lenjerii de pat luxuriante. Ai grija ca dormitorul tau si in special patul sa fie locul in care te retragi dupa o lunga. Investeste in lenjerie de pat de calitte, in culorile predominante ale sezonului. Auriul si mustarul sunt nuantele cele mai potrivite pentru dormitorul tau in aceasta toamna.

3 Dormitor metalic. Pentru un dormitor masculin, decoreaza in tonuri de albastru, gri si alb. Foloseste mobilier simplu, in linii clare si brute. Poti folosi si mobilier din lemn brut, fara lac sau alte vopseluri.

4 Dormitor confortabil, cu lumina calda. Lumina este esentiala pentru crearea unei atmosfere relaxante la tine in dormitor. Inlocuieste sursele puternice de lumina, cu lampi simple, cu lumina calda. Acest tip de iluminat te va ajuta sa te relaxezi si sa te pregatesti mai bine pentru somn.

5 Cuverturi de pat in straturi. Asigura-te ca patul tau este confortabil si primitor in zilele racoroase de toamna. Straturile de cuverturi si paturi confera multa caldura si o stare de bine. Ideale sunt paturile crosetate si pufoase din lana si alte materiale calduroase. Combinatiile de satin, bumbac, casmir si lana sunt elegante si confortabile in acelasi timp.

6 Dormitor stilat de inspiratie vintage. Ofera-i dormitorului tau un aspect vintage in aceasta toamna prin incorporarea antichitatilor si mobilierului de inspiratie vintage. De asemenea, nu uita nici de lampile ergonomice, ideale pentru un astfel de dormitor. Pastreaza atmosfera calda cu ajutorul cuverturilor calduroase, din materiale naturale.
 

7 Dormitor cu accente portocalii. Adauga mai multa caldura dormitorului tau cu ajutorul accentelor portocalii si galbene. De altfel, aceste culorile sunt vedetele sezonului, astfel ca le poti incorpora in intreaga ta locuinta. Fie ca alegi cuverturi sau lumanari in aceste tonuri, important este sa le folosesti si sa creezi un contrast placut cu celelalte obiecte de decor si mobilier din locuinta.

8 Dormitor bej si confortabil. Chiar daca este toamna, asta nu inseamna ca dormitorul tau trebuie sa fie decorat in culori inchise. Tonurile delicate de bej, crem si alb sunt ideale pentru un dormitor curat si confortabil, potrivit pentru relaxare si odihna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului