Amenajarea casei

#bar #modele de bar #bar din lemn #bar apartament

Idei de bar pentru apartament

Intr-un apartament de bloc sau o casa incapatoare, un bar reprezinta solutia ideala pentru a aduce un plus de inedit locuintei tale, dar si pentru a te asigura ca invitatii tai vor fi mereu tratati ca la carte. Nu stii pentru ce fel de bar sa optezi? Iata cateva idei!

1 Barul clasic

Unul dintre cele mai accesibile modele de bar este cel clasic - drept, care poate fi plasat in capatul unei incaperi. Sticlele si paharele pot fi depozitate in interiorul acestuia, iar scaunele - adesea, in numar de trei - plasate, intr-un singur rand, in fata barului.

Acest model de bar nu este lipit de perete, pentru a-i permite gazdei sa pregateasca bauturile pentru invitati.

Un bar drept poate veni si sub forma extensibila, un model care te ajuta sa folosesti la maxim spatiul disponibil din incapere. Un astfel de bar are partile laterale extensibile ce maresc suprafata pe care pot fi servite bauturile, in functie de necesitati. Atunci cand acestea nu sunt folosite, pot fi bagate in interior, pentru a economisi spatiul locuibil.

2 Barul vitrina

Spre deosebire de barul drept, acest model este lipit de perete si ia forma unei vitrine. Acesta poate fi amenajat intocmai ca barul specific unui pub - cu sticle si pahare de-a lungul rafturilor, la vedere. Un asemenea bar poate beneficia si de un blat destinat prepararii bauturilor, dar si sertare si dulapioare pentru depozitarea sticlelor si a paharelor suplimentare. Tot aici pot fi regasite si suporturi pentru sticlele de vin sau pentru ustensile.

O varianta a acestui tip de bar seamana cu un dulap, fiind dotat cu doua usi cu rafturi in care poti depozita sticle si pahare in plus. Cand ai invitati, le poti deschide pentru a lasa la vedere interiorul, iar atunci cand barul nu este folosit, inchide-le pentru a proteja contintul de praf si uzura.

3 Barul pe colt

In cazul in care camera in care vrei sa montezi barul nu este spatioasa, poti oricand sa optezi pentru un bar pe colt. Avand aspectul si dimensiunile unui dulap soldat, un astfel de bar include functionalitatea celor obisnuite, fara a ocupa foarte mult loc. Ba mai mult de atat, il poti plasa astfel incat sa ocupe o zona moarta a camerei si sa atraga atentia asupra sa.

4 Barul in forma de L

Pentru o camera incapatoare, ideal este barul in forma de L. Acesta este dotat cu un blat prelungit in exterior si la capete si poate include, in interiorul sau, un frigider mic si chiar o chiuveta.

Pe langa forma si dimensiunile sale, un bar se poate adapta cu usurinta stilului casei tale. Iata cateva sugestii:

- barul in stil contemporan : un bar modern, care poate fi inserat intr-o casa decorata in stil contemporan, poate include materiale precum piatra, lemnul, sticla sau otelul inoxidabil, cat si culori aprinse (rosu intens sau chiar galben lemon);

- barul in stil rustic/traditional +.+-=-+.+ 112 -+.-+=+-.+- : materialul de baza este lemnul, iar forma este una clasica, eleganta;

- barul in stil eclectic: pentru un plus de inedit, poti opta pentru un bar in stil eclectic, minimalist, cu linii simple, din materiale naturale.

Sursa foto: www .homeportfolio.com
Credit foto: Holly Rickert
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea