Amenajarea casei

#amenajare casa #amenajare camera #decorare camera #pereti inalti #sfaturi decorare camera

Iata cum poti amenaja o camera cu pereti inalti

Aproape toata lumea tanjeste dupa mai mult spatiu, dar atunci cand acesta se desfasoara pe verticala, ajungem intr-un impas: ce facem cu el? Exista cateva solutii practice care ne pot ajuta sa facem o camera cu tavan inalt sa nu para nici goala, nici friguroasa.

Piese decorative mari

Agata pe pereti tablouri sau orice alte obiecte decorative cat mai mari, care sa distraga atentia. Daca nu ai un tablou mare, poti aseza pe toata inaltimea o intreaga galerie de rame de dimensiuni reduse. Orice ai atarna pe perete important este sa se armonizeze cu restul incaperii.

Draperii

Decorarea ferestrelor cu perdele si draperii este o modalitate excelenta de a adauga stil, culoare si personalitate unei incaperi, dar si de a distrage atentia de la inaltimea unei incaperi. Agata draperia chiar de la nivelul tavanului si vei obtine un efect fantastic. De preferat ar fi sa folosesti un material uni, de culoare cat mai inchisa.

Detalii arhitecturale

Multe case cu tavane inalte au deja detalii arhitecturale, cum ar fi grinzi sau arcade. Daca nu ai asa ceva, ia-le in calcul. Desigur, s-ar putea dovedi costisitoare, dar adaugand detalii la plafon vei reduce efectul vizual dat de inaltimea mare si vei face incaperea sa para mai compacta. Foloseste, spre exemplu, grinzi decorative, care incarca si coboara tavanul.

Corpuri de iluminat

E clar! Aplicele sunt la moda, dar in acest caz nu iti sunt de niciun folos. Un candelabru din cristal absolut impresionant sau corpurile de iluminat care atarna sunt varianta optima pentru camerele inalte, intrucat conecteaza tavanul cu podeaua. In plus, le poti folosi pentru a delimita anumite spatii.

Rafturi

Rafturile sunt o modalitate excelenta de a folosi spatiul oferit de peretele gol. Iar cand vine vorba de camere inalte, exista o multime de optiuni. Bibliotecile inalte vor incarca bine spatiul, insa daca esti dispus la un decor inedit, atunci poti opta si pentru rafturi suspendate, care vor adauga un plus de stil incaperii.

Sursa foto: wellbuiltco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea