Amenajarea casei

#scaun bar #alegere scaun #scun

Ghid util pentru alegerea unor scaune de bar potrivite pentru casa ta

La prima vedere, probabil te gandesti ca achizitionarea unor scaune de bar ideale pentru acasa nu are cum sa fie dificila. Teoretic, tot ce trebuie sa faci este sa verifici ofertele din cateva magazine de specialitate, sa alegi produsele care arata bine si care au un pret accesibil si… asta e tot. Simplu, nu? Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa.

 

In momentul de fata, domeniul pieselor de mobilier si al accesoriilor de acest fel este foarte ofertant si complex, existand nenumarate posibilitati, modele si combinatii. De aceea, inainte de a incepe cautarile pentru scaunele de bar din bucatarie, este bine sa stii ca exista cateva criterii de baza pe care trebuie sa le ai in vedere, astfel incat sa iei cea mai buna decizie. In cele ce urmeaza, vei putea gasi informatii utile si sfaturi practice despre cum sa alegi scaunele de bar potrivite pentru tine si familia ta.

Masoara cu atentie barul

Pentru a putea sti cu exactitate cat de inalte trebuie sa fie scaunele, masoara inainte barul pe care doresti sa il amenajezi si asigura-te ca lasi spatiu necesar pentru ca acestea sa incapa sub el. Incearca sa te ghidezi dupa urmatoarele standarde:

  • De obicei, barurile au in jur de 1 metru inaltime, iar blaturile de bucatarie aproximativ 91 de centimetri;
  • Ar trebui sa existe un spatiul intre 22 si 30 centimetri intre sezutul scaunului si blatul mesei/barului.

Alege scaune de bar confortabile inainte de toate

Primul lucru de care este bine sa tii cont este faptul ca scaunele de bar ideale sunt acelea care combina design-ul si confortul. O multime de oameni cad in aceasta capcana. Pe piata exista atat de multe scaune sofisticate, moderne si elegante, incat e greu sa rezisti tentatiei. Le vezi intr-un showroom, te asezi pe ele timp de un minut, le cumperi, dar de abia acasa descoperi ca te doare spatele dupa ce le folosesti.

Alege stilul potrivit pentru scaunele de bar

Exista mai multi factori care te pot influenta atunci cand alegi scaunele de bar, de la stilul de amenajare al bucatariei, la design-ul ales pentru intreaga locuinta. In cele din urma, culoarea scaunelor trebuie sa se asorteze cu restul pieselor de mobilier, materialele sa fie asemanatoare, iar marimile acestora sa fie proportionale. Cel mai important lucru este sa te hotarasti exact ce stil iti doresti si sa ramai la el pana gasesti varianta potrivita.

Verifica stabilitatea scaunelor de bar

Este extrem de important sa acorzi atentie stabilitatii scaunelor de bar, pentru ca acestea sunt, de obicei, subtiri si inalte. Cu totii stim ca prichindeilor le place la nebunie sa se invarta si sa se balanseze pe scaune si, mai mult decat atat, chiar si adultii isi pot pierde echilibrul cateodata. De aceea, alege scaune de bar care au o baza solida, rezistenta si stabila.

Scaune de bar confortabile si accesibile oferite de ScauneOnline

Magazinul ScauneOnline.ro iti pune la dispozitie o gama foarte diversificata de scaune de bar la preturi accesibile. Fie ca iti doresti un model elegant, cu linii simple, potrivit pentru o casa amenajata in stil traditional, sau unul viu colorat, cu un design deosebit, ideal pentru o locuinta moderna, aici poti sa gasesti exact ce ai nevoie pentru acasa.

Advertorial

Sursa foto: overstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea