Amenajarea casei

#masa lemn #decor lemn #lemn natur #mobilier lemn

Cum sa folosesti lemnul pentru a obtine un decor extravagant in casa

Orice persoana isi doreste un decor unic in casa, fie ca vorbim aici de locuinta de zi cu zi ori de casa de vacanta. Lemnul ramane materialul nobil care poate da valoare unui astfel de proiect, iar lemnul neprelucrat, prin forma lui interesanta ii va conferi gradul de originalitate pe care il cauti.

 

Iata in ce se pot transforma trunchiurile de copaci odata ce intra pe mana unui designer priceput. 

Copacul veioza

Alege un copac de dimensiuni medii, cu ramuri rasfirate pentru a-l tranforma intr-un elegan cuier-veioza. Este un element spectaculos de decor si il poti folosi atat intr-o camera de oaspeti, cat si in living sau intr-un hol mai larg din casa.

Scobeste-i in lateral trunchiul si ramurile pentru a adauga firele de alimentare cu energie electrica si fixeaza in capatul ramurilor duzele pentru becuri. Adauga-i abajururi si vei avea un element de decor inedit in casa ta.

Aditional, pe langa soclul de lemn in care fixezi copacul de podea poti face una sau doua insertii in trunchiul sau in care sa fixezi etajere elegante din sticla sau lemn.

Masa rustica

 

Livingul saqu salonul in care obisnuiesti sa iti servesti cafeaua poate capata oimagine noua si originala prin construirea unei masute bloc din ramuri de copac.

Tot ce ai de facut este sa tai ramurile de diferite grosimi la aceeasi dimensiune si sa le cladesti sub forma unui bloc solid, patrat. Nu uita sa le lipesti cu clei intre ele pentru a-i da soliditatea necesara.

Peste cubul din ramuri adauga un geam gros si rezistent pe care sa iti asezi ceasca de cafea. Un balansoar sau un fotoliu confortabil vor completa micul tau spatiu de relaxare.

Galerie naturala

 

Inlocuieste simplele galerii din lemn finisat de la ferestre cu unele mult mai atragatoare facute din simple ramuri de copac.

Curata ramurile de coaja pentru a nu permite daunatorilor lemnului sa isi faca loc acolo si vopseste-le in alb. Acum ai in camera un elment original de decor care ar putea sa faca sa paleasca de invidie pana si pe un designer experimentat.

Suport de lumanari

 

O ramura veche si groasa de lemn in care sa scobesti cu grija cateva adancituri se poate transforma rapid intr-un original support pentru lumanri parfumate. Alaturat unor plante decorative din apartament, noul suport de lumanari parfumate imbogateste atmosfera unui livingprin aerul e naturalete pe care il degaja.

Atentie insa, este bine ca lumanarile sa fie puse in pahare din sticla termorezistenta pentru a elimina riscul de incendiu.

Foto: lushome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea