Amenajarea casei

#feng shui #energie #energie feng shui #flux energetic casa #elemente feng shui #energie chi

Feng Shui: Cum sa decorezi pentru a avea mai multa energie

Principiile Feng Shui , utilizate in China de mii de ani, sunt luate in considerare de multi desgineri de lux atunci cand decoreaza un spatiu. Afla cum poti decora un spatiu pentru a avea mai multa energie.

Intr-un camin in care este atrasa energia vitala ( energia chi) locuitorii sunt si ei mai energici, iar spatiul decorat corect dupa regulile Feng Shui pentru maximizarea energiei va fi un spatiu deosebit de placut pentru toti cei ce il viziteaza.

 

Oglinzi


In Feng Shui, oglinzile sunt considerate obiecte care activeaza fluxul energetic. In dormitoare sau in zonele de masa, oglinzile mari aduc mai multa energie pozitiva (yin). Nu toate oglinzile sunt insa la fel de eficace: cele din mai multe bucati sau cele cu efecte distorsionante pot avea efectul opus.
 

Lumina


Nu trebuie sa fii expert in Feng Shui ca sa stii ca o casa bine luminata este o casa care te energizeaza. Asigura-te ca fiecare camera poate fi luminata generos, fie cu lumina naturala , fie cu artificiala. Nu trebuie sa renunti la lampi sau la spoturi, care creeaza o atmosfera mai intima, dar luminarea colturilor intunecate este o masura importanta pentru a activa fluxul energiei.
 

Arta


Atunci cand iti dau o stare buna, tablourile si posterele de pe pereti imbunatatesc energia casei. Picturile sau desenele proprii, daca nu sunt incarcate cu un bagaj emotional negativ, au cel mai puternic efect pozitiv in casa. Inca din Antichitate, practicantii Feng Shui-ului credeau ca arta te poate ajuta sa iti implinesti dorintele, astfel ca trebuie sa eviti orice lucrare care iti trezeste sentimente negative.
 

Obiecte din natura


Pietrele de rau, cristalele, cochiliile sau alte obiecte din natura imbunatatesc energia casei tale. Cristalele de cuart sunt considerate adevarate generatoare de chi si este recomandata folosirea lor in decoratiuni si in camele destinate muncii si in cele destinate relaxarii.
 

Plante si animale


Florile, in aranjamente florale complexe sau in ghiveci pot avea un efect pozitiv asupra energiei din casa ta. Este recomandata ingrijirea corecta a plantelor si animalelor de companie, pentru a avea efecte pozitive . O planta uscata sau un animal neingrijit si trist vor avea efectul opus.
 

Clopote de vant


Toate obiectele de decoratiuni care scot sunete sunt considerate un avantaj pentru imbunatatirea energiei intr-un camin, insa clopotele de vant, plasate la ferestre sau la usi sunt adevarate instrumente de captare a energiei din exterior.
 

Apa


Elementele de decoratiuni care folosesc apa sunt recomandate pentru orice camera in afara de dormitor. Un acvariu ingrijit bine sau o mica fantana arteziana de interior pot imbunatati energia casei si atrag norocul in cariera.
 

Foc


In gradina, focul poate fi prezent cu ajutorul unui gratar sau al unor torte decorative, in timp ce in interior semineul atrage energie pozitiva. Lumanarile pot avea insa acelasi efect, indiferent daca sunt aprinse pentru a crea o atmosfera romantica sau una potrivita pentru meditatie.

Mai presus de orice, o casa in care sunt prea multe lucruri nu va oferi energie locatarilor. Daca mentii aglomeratia de mobila la minim si te ingrijesti ca spatiul in care locuiesti sa fie curat si ordonat, efectele energetice asupra ta nu vor intarzia sa apara.

Sursa foto: Homeits.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului