Amenajarea casei

# atmosfera romantica #felinare decorative #felinare #iluminare #corpuri de iluminat

Felinare decorative si corpuri de iluminat pentru o atmosfera romantica in casa

Exista multe modalitati de a crea o atmosfera atractiva si romantica in casa sau gradina ta, dar cea mai simpla este prin intermediul unor corpuri de iluminat si felinare decorative. Aceste obiecte de iluminat sunt cheia unei atmosfere romantice, pentru a crea un spatiu minunat acasa.

Felinare decorative pentru casa

Pentru a crea un spatiu relaxant in confortul casei sau in jurul acesteia, se pot folosi felinare decorative. Acestea se pot amplasa in anumite colturi ale casei, in camere, pe terasa sau diferite zone ale gradinii.

Prin incorporarea lumanarilor decorative si a felinarelor se poate schimba atmosfera in orice camera. Desigur atunci cand lumanarile sunt aprinse este indicat sa fie cineva permanent in camera. Nu folosi niciodata lumanari care pot sa devina un pericol de incendiu. Intotdeauna trebuie mare atentie cand se folosesc corpuri cu flacara deschisa, sau chiar anumite tipuri de felinare.

In cazul felinarelor decorative de forma unor lampi solare nu exista acest pericol de incendiu. Acestea sunt economice pentru ca nu consuma curent, se incarca de la soare, sunt practice si usor de mutat dintr-un loc in altul. Exista modele de felinare solare care au senzor de lumina, cu rolul de a produce aprinderea lor in mod automat seara.

Felinarele de casa sunt foarte frumoase, au un design interesant, pot crea o atmosfera primitoare si calduroasa, pot transforma diferite zone ale casei in spatii magice si luminoase.

Ele sunt adesea folosite de cei care locuiesc la case, cabane, vile. Felinarele se amplaseaza in interior si la exteriorul casei, in pridvor, la poarta sau in gradina. Au un efect special, pot transforma o casa obisnuita intr-o casa dintr-un basm. Daca se pozitioneaza in gradina, pot asigura suficienta lumina in aceasta zona pentru ca proprietarul sa mearga si noaptea pe poteca acesteia, fara probleme ca s-ar putea impiedica din cauza intunericului.

De regula, felinarele sunt folosite de oamenii care au o mica mosie la tara si vor sa aiba o atmosfera romantica seara. Unii prefera felinare in loc de alte corpuri de iluminat prevazute cu becuri clasice, considera ca acestea sunt fascinante si chiar au dreptate.

Felinare de terasa sau gradina

Pentru a avea un cadru foarte frumos, de relaxare, nu trebuie sa inlocuiesti toate corpurile de iluminat pe care deja le ai de cativa ani. Este suficient sa adaugi cateva felinare de gradina, care au un efect senzational. Poti gasi astfel de produse de marca pe Insignis.ro la preturi foarte avantajoase. Aici exista o colectie mare de felinare care sunt foarte interesante. Sunt modele foarte frumoase, care vor schimba fantastic atmosfera din interiorul sau din jurul casei.

Felinarele suspendate si lampile solare pot imbunatati foarte mult aspectul gradinii sau al terasei. Acestea se pot folosi si in gradina casei, dar si pe balconul sau terasa locuintei. Dupa lasarea intunericului, felinarele lumineaza aceste zone si pun in evidenta plantele si obiectele din jur. Pe Insignis.ro exista tot felul de modele lampi solare, in forma de felinare, de globuri, stalpi cu felinar, figurine interesante si alte decoratiuni de gradina, iar dupa migrarea magazinului online pe o noua platforma, navigarea si procesul de checkout sunt mult mai rapide!

Intotdeauna trebuie alese felinare de calitate, care sa ofere lumina suficienta o perioada mai indelungata de timp. Foarte important este ca acestea sa aiba o structura rezistenta, sa fie din mental, pentru a face fata intemperiilor (praf, ploaie, diferente de temperatura, stres mecanic) daca sunt utilizate afara, in jurul casei. Acestea pot fi folosite si pentru a ilumina anumite detalii arhitecturale ale casei si pentru a pune in evidenta plantele din gradina.

Corpuri de iluminat tip felinar

Producatorii ofera o gama foarte variata de corpuri de iluminat tip felinar, care pot fi utilizate la casa dar si in calatorii si vacante, in zonele de vanatoare si pescuit, in general in locuri in care nu exista surse de iluminat. Dintre acestea amintim urmatoarele variante:

  • Felinar cu lumanare LED care are sistem de alimentare cu baterii si LED incorporat
  • Felinar clasic cu LED-uri pentru iesiri la padure, in aer liber
  • Felinar pe benzina care este folosit in excursii, la vanatoare sau la pescuit
  • Felinare cu gaz lampant care sunt achizitionate mai ales pentru camping; acestea ca si felinarele pe benzina nu sunt recomandate in cort sau in alt spatiu inchis, pentru ca pot cauza intoxicatie cu monoxid de carbon
  • Felinare solare care au leduri de ultima generatie si panou solar care se incarca complet in cateva ore
  • Felinare cu iluminare rece, tip felinar si tip lanterna care au panou solar de incarcare
  • Felinar de perete antichizat, pentru cafenea, cabana si restaurant
  • Felinare decorative tip casuta sau in alte forme foarte interesante
  • Felinare din lemn sau din alte materiale.

Astfel de produse pentru iluminat se gasesc intr-o gama variata de modele pe site-ul Insignis.ro. Majoritatea au structuri metalice, au un design foarte interesant, care pare sa fie ca desprins dintr-o poveste. Acestea pot reprezenta idei grozave de cadouri pentru cei din familie, prieteni si alte persoane dragi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea