Amenajarea casei

#reactii alergice #alergeni casa #alergii

Factori comuni din casa ta care iti pot provoca reactii alergice

Daca esti mai sensibila si predispusa la alergii, perioadele de primavara si vara din an sunt cele mai dificile pentru tine. Ai ochii umezi mai mereu, iti curge nasul, desi nu esti racita, stranuti in reprize de cateva minute, iar disconfortul apare in fiecare zi. Alergiile pot fi temperate prin medicamentatie si tratament, insa pot fi si prevenite, prin cateva masuri importante pe care le pot lua in ceea ce priveste mediul tau intim din locuinta. Aceste lucruri le poti face doar daca stii care sunt exact factorii declansatori pentru alergiile care iti strica atat de des dispozitia.

Factori comuni din casa ta care iti pot provoca reactii alergice:

Filtrul aerului conditionat

In primii ani de functionare, aerul conditionat nu necesita interventii de mentenanta, dar dupa un timp este necesar sa umbli la el. Unul dintre principalii factori dintr-o locuinta care pot declansa reactii alergice este aerul conditionat, iar cauza tine de filtrul acestuia. Daca atunci cand pornesti aerul conditionat simti un miros ciudat, inseamna ca filtrul trebuie curatat, pentru ca nu va face decat sa raspandeasca praf prin locuinta.

Modul in care speli hainele

Atunci cand nu sunt spalate bine, hainele pot fi responsabile pentru aparitia reactiilor alergice severe, printre care si iritatiile pielii. Pentru a te asigura ca ale tale sunt spalate corespunzator, este important sa apelezi la o masina de spalat rufe performanta si eficienta, echipata cu un program corespunzator tuturor materialelor din sifonierul tau. Atunci cand temperatura apei nu este corecta, reziduurile lasate de detergent pot provoca iritatii ale pielii extrem de deranjante, mai ales in sezonul cald.

Aerul din locuinta

De cele mai multe ori cand te gandesti la poluarea aerului, iei in calcul doar atmosfera din orase sau din mediul inconjurator exterior. Ceea ce probabil nu ai realizat pana acum este faptul ca deseori aerul din casa este mai poluat decat cel de afara, asa cum explica si Asthma and Allergy Foundation in America, iar unul dintre principalele motive este acela ca aerul din casa e de obicei inchis. Mucegaiul provocat de spatiile in care umiditatea este extrem de crescuta si acarienii din perne, lenjerie de pat, covoare, carpete si din toate textilele din locuinta pot fi motive extrem de importante pentru reactiile alergice, motiv pentru care este important sa le cureti cu mare atentie si des.

Produsele de curatat

Si pentru ca am ajuns la curatenie, produsele de curatat sunt de asemenea, factori care pot duce la reactii alergice cum ar fi stranutul sau iritarea ochilor si a pielii. Pentru ca majoritatea contin compusi chimici, este foarte important ca spatiile in care le folosesti sa fie extrem de bine aerisite si sa te asiguri ca iti protejezi ochii, pielea si gura.

Reactiile alergice sunt tot mai des intalnite in timpul sezonului cald din an si de multe ori atrag dupa sine disconfortul general, dispozitia proasta si pot avea chiar si implicatii mai periculoase. Este si motivul pentru care trebuie sa fii atenta ce produse de curatare folosesti, sa nu utilizezi aerul conditionat pana cand nu te asiguri ca filtrul este curat si sa nu lasi textilele din casa, fie ca sunt haine sau asternuturi, sa astepte prea mult pana cand decizi sa le pui la spalat.

Sursa foto: Pexels / Copyright: rawpixel.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea