Amenajarea casei

#munca de acasa #birou acasa #telemunca #amenajare birou acasa

Fa-ti biroul de acasa sa arate minunat si vei munci cu placere

Peste o treime dintre romani lucreaza de acasa pe durata pandemiei, iar lucrurile ar putea ramane la fel pentru multi si dupa ridicarea restrictiilor. Pe multi i-a luat prin surprindere aceasta varianta si au fost nevoiti sa isi improvizeze un spatiu de lucru. Cu putina imaginatie, iti poti amenaja un loc cat se poate de confortabil acasa asa incat sa nu mai vrei sa te intorci la birou vreodata.

Lucrul de acasa te scuteste de o multime de neajunsuri: nu mai esti nevoit sa pierzi timpul in trafic dimineata si seara, la pauza de pranz nu trebuie sa iti mai comanzi meniuri online, ci poti manca ce ai in frigider. Nu mai ai grija hainelor care trebuie sa fie mereu calcate. In plus, oricand poti lua o pauza scurta in care sa te intinzi in pat pentru a te relaxa. Pentru ca totul sa mearga perfect, insa, e nevoie de un spatiu in care sa ai toate conditiile si care sa te inspire. Unde sa iti instalezi biroul? Ce ce ai nevoie pentru a crea un ambient perfect? Iti vom da in continuare cateva idei utile asa incat sa nici nu cheltuiesti foarte mult cu amenajarea.

Bucura-te de cat mai multa lumina

Locul in care alegi sa iti desfasori activitatea pe parcursul zilei e bine sa fie scaldat in lumina naturala. Aceasta creste nivelul de serotonina din organism si, in consecinta, te simti mai vesel si relaxat. Indreapta-ti biroul spre fereastra pentru ca lumina sa nu bata in ecranul computerului.

Economiseste spatiul

Acolo unde iti vei instala biroul va trebui sa iti organizezi si lucrurile. De aceea, vei avea nevoie de niste rafturi. Monteaza cateva rafturi sau cuburi pe peretele din dreptul biroului asa incat sa iti poti depozita acolo dosare sau alte accesorii utile.

Transforma un perete intr-o galerie

Adauga o nota eclectica biroului tau de acasa cu ajutorul unui perete transformat intr-o galerie. Expune acolo imagini din vacante si chiar poze din copilarie, care sa te faca sa zambesti atunci cand le privesti intamplator.

Ofera utilitate multipla spatiului

N-ai o casa foarte mare asa incat sa iti permiti sa iti amenajezi un birou? Transforma camera de oaspeti in spatiu de lucru. Incaperea isi va pastra utilitatea, insa va primi si o noua destinatie. Amenajeaz-o cat mai vesel cu putinta asa incat sa te simti bine atunci cand muncesti.

Mareste vizual spatiul cu o oglinda

Vrei ca biroul tau de acasa sa para mai mare decat e cu adevarat? Ai nevoie de o oglinda mare, de podea. Aseaz-o pe peretele opus ferestrei asa incat sa reflecte si lumina, dar si mare parte din incapere

Aseaza pe birou o vaza cu flori

Florile, parfumate si colorate, reusesc sa iti schimbe starea de spirit, sa te faca sa te simti mai bine, chiar si atunci cand ai mult de lucru. Lalele, crizanteme, frezii sau chiar si o orhidee in ghiveci iti vor anima spatiul in care lucrezi.

Foto: streeteasy.com/ Modsy

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului