Amenajarea casei

#decorarea casei #etajere #etajere suspendate

Etajere suspendate: avantaje si dezavantaje

Etajerele suspendate constituie o solutie moderna pentru decorarea peretilor si, in acelasi timp, reprezinta o varianta de depozitare si etalare a obiectelor cu valoare sentimentala, decoratiunilor si nu numai. Ca piese de mobilier, etajerele prezinta avantaje si dezavantaje. Iata-le pe cele mai importante dintre acestea.


Avantajele unor etajere suspendate


1 Simplitate

Etajerele suspendate au un design simplu si, in acelasi timp, sofisticat. Aceste rafturi sunt ideale in spatiile amenajate in stil modern, minimalist, pentru a decora un perete, utilizand, in acelasi timp, spatiul pe verticala, pentru depozitare.

2 Etajere pentru orice spatiu

Etajerele le poti folosi in orice spatiu al locuintei. In dormitor pot fi puse pe peretele opus celui cu tablia patului, pentru a aseza acolo carti sau decoratiuni: fotografii inramate, lumanari parfumate, bibelouri, ceasuri etc. In sufragerie, in locul unei biblioteci voluminoase se pot prinde pe perete numai cateva rafturi moderne, cu figuri geometrice bine definite, special concepute pentru depozitarea obiectelor mici: dvd-uri, carti, vaze mici etc.

Etajerele pot fi folosite cu succes si in baie, pe balcon sau pe hol, atat cu rol decorativ, cat si pentru depozitare.

3 Etajerele costa putin

Spre deosebire de o biblioteca, etajerele nu necesita cateva ore sa fie montate. Acestea costa putin si se monteaza usor pe un perete. Trebuie doar sa stii din ce este peretele respectiv facut, pentru a folosi cuie potrivite si un sistem de fixare in conformitate cu acel zid.

4 Posibilitatea de a alege modelul dorit

Etajerele suspendate pot fi orizontale sau se pot crea modele in functie de dorintele clientului. Acesta are posibilitatea sa opteze pentru un design personalizat si sa aleaga culoarea si dimensiunea dorita.

5 Etajerele realizeaza un design spectaculos

Una dintre cele mai mari calitati ale etajerelor o reprezinta rolul decorativ. Se pot construi casete, forme geometrice, spirale, chiar si adevarate decoratiuni de perete cu picturi murale combinate cu rafturi sau stickere decorative in combinatie cu rafturi. De exemplu, se poate desena un copac ale carui ramuri sunt etajere care sustin diverse obiecte. Impactul vizual este deosebit, iar etajerele devin piesa centrala a incaperii respective.


Dezavantajele unor etajere suspendate


1 Depozitare pe etajere

Etajerele sunt mai potrivite pentru a expune decoratiuni si pentru depozitarea obiectelor mici. Nu se pot pastra, insa, obiecte voluminoase. Exista, de asemenea, riscul ca un obiect pus pe o etajera sa fie daramat din neatentie, de aceea nu este recomandat sa fie puse lucruri scumpe, cristaluri, portelanuri vechi etc.

2 Designul etajerelor

Etajerele pot arata foarte bine daca stii cum sa le aranjezi pe perete astfel incat sa obtii un design coerent, atragator. In cazul in care sunt prinse in locul gresit, etajerele arata haotic, stricand aspectul general al acelui perete. Este important sa stabilesti un design si sa faci masuratorile necesare inainte de a le fixa pe zid.

3 Praful acumulat pe etajere

Fiind rafturi deschise, etajerele se prafuiesc rapid si sunt mai greu de curatat, deoarece trebuie sa iei de pe ele toate maruntisurile, sa le stergi bine si sa le aranjezi la loc. Spre deosebire de rafturile inchise cu usi, etajerele trebuie intretinute constant pentru a arata bine.

Sursa foto: terrific-designs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea