Amenajarea casei

#greseli amenajare #culori casa #iluminat casa #amenajarea casa

Erori de amenajare a locuintei pe care trebuie sa le eviti

Amenajarea corecta a unei locuinte este mai usoara decat crezi. Asta cu conditia sa eviti o serie de erori care strica aspectul general al casei.

 

Mobila, accesorii, dar si decoratiuni. Toate acestea trebuie sa conlucreze intr-o simbioza perfecta pentru a crea tabloul unei locuinte ca de revista. Si pentru a ajunge in acest punct, am intocmit o lista tocmai cu ceea ce NU trebuie sa faci:

Sa agati prea sus tablourile

Tablourile arata bine intr-o incapere atunci cand sunt asezate la nivelul ochilor. Pentru a realiza un echilibru, trebuie gasita o medie intre inaltimile celor din familie. Drept urmare, agatarea corecta pe perete a fotografiilor sau picturilor este un element cheie de care trebuie tinut cont.

Nu trebuie sa iti lungesti gatul atunci cand privesti o lucrare. Mai mult, in livinguri, unde se sta mai mult asezat, tablourile ar trebui asezate putin mai jos.

Tablourile de dimensiuni mai mici ar trebui grupate pe un perete, realizandu-se astfel un puzzle urias, cu un impact vizual puternic.

Sa lasi iluminatul in plan secund

Am trait cu totii in apartamente in care incaperile aveau o singura lustra amplasata central si care nu reusea sa „acopere” tot spatiul. Daca vrei sa creezi o atmosfera placuta, relaxanta, e nevoie de lumina peste tot. De aceea trebuie sa te gandesti la variante alternative cu care sa completezi iluminatul. Pe langa lustra, care trebuie sa fie o piesa interesanta, menita sa atraga privirile, opteaza si pentru o lapma de podea, sau o veioza asezata langa canapea. Lumina va veni astfel din mai multe directii.

Sa creezi prea multa simetrie

Nu te lasa constransa de conventii, ci da drumul imaginatiei. Evita amplasarea simetrica a pieselor de mobilier sau a accesoriilor. Creeaza o configuratie personala a locului. Opteaza, spre exemplu, cu perne decorative de mai multe culori si cu mai multe texturi pentru a sparge monotonia incaperii.

Sa pui perdele prea scurte

Perdelele si draperiile trebuie sa imbrace complet peretele si trebuie sa cada pana pe podea. In felul acesta oferi un aspect luxos camerei. Mai mult, atunci cand o perdea este scurta, ea va reduce vizual inaltimea incaperii.

Sa amesteci prea multe culori

Nu e rau faptul ca, in sfarsit, culorile si-au facut loc in casele noastre. Insa nici ce e prea mult nu e bun. Amestecarea prea multor tonuri este greoaie pentru ochi, obositoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea