Amenajarea casei

#miros #curatenie #electrocasnice #cuptor cu microunde

Cum sa cureti cuptorul cu microunde

De foarte multe ori cuptorul cu microunde aduna mirosurile alimentelor preparate. In timp apar pete de grasime sau sos, iar mancare capata o aroma ciudata. Iata cateva solutii simple pentru curatarea si improspatarea unuia dintre cele mai utilizate aparate electrocasnice din bucatarie.

 

1 Umple un bol special pentru microunde cu apa si adauga cateva linguri de otet. Otetul ajuta la eliminarea mirosurilor acumulate in timp. Mirosul acestuia nu va persista in cuptor, ci se va evapora in acteva minute.

Daca nu ai otet poti folosi bicarbonat de sodiu , cateva picaturi de detergent de vase sau 2-3 linguri de suc de lamaie.

2 Introdu vasul in cuptor si seteaza-l la o putere ridicata pentru 5  minute, astfel incat geamul cuptorului sa se abureasca. Aburii vor inmuia grasimea si petele depuse pe peretii interior si iti va fi mult mai usor sa il cureti apoi.

3 Opreste cuptorul si scoate vasul cu o manusa de bucatarie, deoarece este fierbinte si exista riscul sa versi apa aproape fiarta.

Sterge interiorul cu o laveta moale si uscata sau cu servetel de hartie. Vei observa ca totul se curata usor, fara a mai fi nevoie de detrgent sau agent de curatare special.

4 Scoate cu atentie geamul rotativ si spala-l normal sau in masina de spalat vase . Va trebui sa fii foarte atent deoarece este greu si alunecos, iar daca il spargi iti va fi imposibil sa mai folosesti cuptorul.

 

5 Dupa ce geamul s-a uscat, monteaza-l la loc si lasa usa cuptorului deschisa cateva minute pentru ventilare si pentru a fi sigur ca s-a uscat complet.

 

Realizeaza o solutie din apa si suc natural de lamaie in parti egale, pune-o inr -un bol in cuptorul cu microunde pana ajunge la punctul de fierbere. Opreste cuptorul si lasa bolul in interior pentru 5 minute. Astfel vei elimina chiar si mirosul de arsura.
Acopera mancarea ce stropeste. Ficateii, ciupercile sau mazarea murdaresc peretii cuptorului de fiecare data cand ii incalzesti. Daca acum ai omis sa acoperi vasul, sterge imediat interiorul cu un burete umed de vase.
Curata cuptorul saptamanal sau de doua ori pe luna. In perioadele in care nu il folosesti, lasa in interior o o farfurie mica cu cateva linguri de bicarbonat de sodiu. Astfel esti sigur ca nu vei sesiza niciun miros cu prima ocazie cand folosesti cuptorul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea