Amenajarea casei

#frig #incalzire casa #zile geroase

E timpul ca tu si casa ta sa va imprieteniti cu zilele geroase de iarna

Dupa ploaie vine soarele, nu trebuie insa sa uitam ca dupa soare vine iar ploaia si chiar ninsoare. Ciclul se repeta la nesfarsit. Oricum nu s-a descoperit inca mecanismul care sa tina timpul sau ploaia, in loc. Oricum, fara ploaie am ajunge cu totii intr-o Sahara torida.

Sezonul rece nu este cea mai placuta perioada a anului, drept urmare nu a reusit niciodata sa atraga de partea lui prea multi fani. Toate ”durerile” vin odata cu acest sezon atat pentru tine, cat si pentru casa ta daca nu beneficiati de un acoperis bun. Infiltratiile de apa din structura de rezistenta si din pereti, condensul, inundatiile din jurul casei sau bucatelele de tigla cazute la fiecare furtuna, aspecte cu care casa ta se lupta in sezonul rece, nu sunt deloc placute. Pentru evitarea neplacerilor exista o serie de solutii, dar trebuie sa stii care sunt cele mai  bune. Daca tu apreciezi o pelerina impermeabila, la fel si casa ta va aprecia o invelitoare metalica, care sa actioneze ca o pelerina, ca un scut in fata vantului, a ploii sau a grindinei.

Chiar daca nu s-a descoperit mecanismul care sa tina timpul in loc sau precipitatiile departe de casa ta, producatorii de tigla metalica au in portofoliu sisteme complete de acoperisuri care, odata ajunse pe casa, vor opri timpul pentru aceasta.

Uite cateva aspecte de care trebuie sa tii cont.


Culoarea impresioneaza

Acoperisul trebuie sa fie elegant, cu un aspect care sa rezoneze cu intreaga constructie, indiferent ca este vorba de o cladire veche, o locuinta moderna sau o cocheta casa de vacanta. Asa cum alegi piesele vestimentare pentru a se potrivi impreuna, pentru a-ti pune trasaturile si personalitatea in evidenta, tot asa e si cu acoperisul. In momentul achizitiei invelitorii metalice (tiglei metalice) trebuie sa ai in vedere tinuta constructiei tale, respectand culoarea si stilul arhitectonic al acesteia. Daca esti interesat fa o vizita pe bilka.ro, acolo gasesti o gama variata de culori: de la verde, albastru, rosu, negru sau gri, mate sau lucioase. Sfatul specialistului este sa te uiti si in jurul casei tale cand alegi culoarea.


Greutatea conteaza

Foarte important, cand vrei sa alegi tigla metalica este sa tii cont de greutatea pe care structura de rezistenta a casei o poate suporta. Daca este o casa peste care timpul si-a pus amprenta trebuie sa alegi o invelitoare usoara, care sa nu impovareze structura. De preferat o invelitoare cu o greutate de aproximativ 5kg/mp, care sa dea cladirii un aspect elegant de conservare. Sau si mai usor, panourile pentru acoperis din tabla faltuita cu imbinare click, o varianta usoara, economica si rapida. Acestea vor constribui la mentinerea sanatatii casei tale fie ploaie, fie soare!

In general valoarea acoperisului nu reprezinta in medie mai mult de 5% din valoarea totala a casei, dar sanatatea casei tine in proportie de 90% de calitatea acoperisului, drept pentru care in momentul luarii deciziei calitatea trebuie sa fie pe primul loc dar deloc de ignorat restul elementelor.


Sistemul pluvial primeaza

Si pentru ca vorbim de sezonul ploios nu putem sa nu mentionam importanta sistemului pluvial. Asa cum o tinuta nu este completa fara accesorii la fel nici acoperisul nu este complet fara un sistem pluvial. Principalele avantaje ale unui sistem pluvial si a implementarii corecte sunt: reduce aparitia degradarilor datorate ploilor, protejeaza zonele expuse la umiditate cum ar fi fundatia sau subsolul casei, reduce risul aparitiei inundatiilor din jurul casei si apa poate fi colectata si utilizata ȋn alte scopuri. Acestea fiind spuse, sistemul pluvial nu trebuie scapat din vedere cand se monteaza acoperisul si mai ales ca el reprezinta doar 25% din costul acoperisului.

Toate acestea, adunate, formeaza sistemul complet de acoperisuri. Il gasesti la BILKA.

Iti va da impresia ca timpul sta in loc si zilele ploioase sunt mai prietenoase si asta e testat si garantat. Fiind lider de piata, numai in 2012, BILKA a acoperit peste 13.000 case din toata tara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea