Amenajarea casei

#stilul boho chic #boho chic #amenajare dormitor #dormitor boho chic

Dormitoare boho chic pentru firi visatoare

Iti place sa visezi cu ochii deschisi, "respiri" muzica si ai cel putin doi pictori preferati? Inseamna ca stilul boho chic ti se potriveste de minune, inclusiv in amenajarea dormitorului. Gandeste-te la o camera de odihna plina de culori vii, mobila vintage, detalii vesele si obiecte de arta care iti reflecta preferintele: aceasta poate fi cu siguranta reprezentativa pentru personalitatea ta.

Ce este stilul boho chic?

In terminologia moderna, termenul de boho vine de la cuvant "boem", ce caracterizeaza persoanele care duc o viata neconventionala si, de regula, artistica. In primii ani ai secolului XXI, stilul boem a inceput sa se reflecte in toate aspectele vietii, inclusiv in designul interior al caselor.

Daca la inceput, stilul boem era asociat cu tinute speciale ale fetelor indragostite de fuste cu volane si imprimeuri florale, simbolizand stilul liber si conectat cu natura, acum principiile sale se regasesc si in modul de amenajare al locuintelor.

Dormitoare amenajate in stil boho chic

Dormitoarele amenajate in stil boho chic reflecta intocmai personalitatea libera, modesta si artistica a locuitorilor casei. Specifice sunt piesele de mobilier vintage reconditionate, vopsite in culori vesele si aprinse. Tesaturile sunt infrumusetate cu motive etnice, lemnul predomina, iar imprimeurile surprind mici colturi din natura.

Ideea de baza in stilul de amenajare boho chic graviteaza in jurul intimitatii si al confortului. Astfel, patul poate sa fie dotat cu un baldachin, iar mobilierul vechi gazduieste intotdeauna o vaza cu flori proaspete si obiecte ornamentale artistice.

In decorul boho chic se regasesc si multe tablouri pictate, precum si lenjerii de pat cu imprimeu optimist si pernute decorative originale.

Spiritul boem se poate observa si in alaturarea de culori tari, tricotaje si numeroase obiecte de decor preluate din mai multe culturi ale lumii.

Afisarea spiritului creativ al celui care locuieste intr-un dormitor amenajat in stil boho chic se regaseste in abundenta de imprimeuri florale, postere, ornamente din hartie, obiecte vechi si lucruri handmade.

In stilul boem de amenajare a unui dormitor, ordinea nu este importanta. In schimb, predomina motivele preluate din natura si aerul proaspat, luminos si relaxat care caracterizeaza nu doar un decor interior, ci modul de viata al celui care il alege.

Sursa foto: architectureartdesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare