Amenajarea casei

#detergent #curatare #vesela #pete

8 lucruri pe care le poti face cu detergentul de vase

Pe langa vesela si tacamuri, detergentul de vase poate fi o solutie utila in casa si gradina. Cu ajutorul acestuia indepartezi daunatorii de pe plante, cureti mobilierul de gradina, scoti petele de grasime de pe materialele textile sau cureti jaluzelele.


1 Curata mobila de terasa si gradina
 

Mobila de exterior, pentru terasa sau gradina, poate fi curatata cu detergent de vase. Aceasta solutie va indeparta petele, praful si mizeria de pe piesele de mobilier din plastic, crom , fier etc.
 

2 Scoate petele de grasime
 

Un detergent care nu este foarte eficient in scoaterea petelor de grasime poate fi ajutat de putin detergent de vase. Acesta din urma se pune pe pata de pe tesatura si se freaca usor, inainte ca haina respectiva sa fie spala in masina. Poti folosi aceasta solutie din apa si detergent, fara probleme, pentru blatul din bucatarie.

De asemenea, detergentul de vase poate fi folosit pentru a curata diversele electrocasnice din bucatarie.
 

3 Spalarea gresiei
 

Daca ramai fara detergent pentry gresie si faianta, acesta poate fi inlocuit cu unul pentru vase. Pune 2 linguri de detergent de vase intr-o galeata cu apa, amesteca si spala gresia cu mopul. Limpezeste apoi bine, pentru ca suprafata sa nu ramana lipicioasa.
 

4 Curata jaluzelele
 

O combinatie de apa si detergent de vase este o solutie potrivita pentru a curata jaluzelele de praf si pete de grasime. Spala jaluzelele de sus in jos si de la stanga spre dreapta, una cate una sau pune-le in cada si foloseste dusul, daca materialul acestora permite.
 

5 Curata garniturile din baie si obiectele din crom
 

Obiectele din casa, facute din crom, se pateaza usor. Acestea pot fi curatate eficient folosind un burete moale sau o carpa si o solutie de apa cu detergent de vase. Afla mai multe din articolul Fa propriile solutii de curatat cromul.
 

6 Solutie pentru plante, impotriva daunatorilor
 

Detergentul de vase joaca uneori rol de pesticid, facand economie de bani si totodata evitand folosirea unor substante chimice. Pune apa intr-un recipient cu pulverizator, cu cateva picaturi de detergent si stropeste plantele pentru a tine la distanta insectele si daunatorii.
 

7 Spala mobila din bucatarie
 

Cand faci curat in bucatarie, trebuie curatata bine si mobila, deoarece stropii mancare si apa, uscati pe usile dulapului, sunt foarte inestetici. Daca nu ai altceva la indemana, amesteca in apa putin detergent de vase, astfel incat sa elimini petele de grasime si mizeria, redand luciul suprafetelor. Este bine insa ca atunci cand cumperi mobila de bucatarie sa intrebi care sunt substantele pe care le poti folosi la curatarea materialului din care este facuta mobila ta.
 

8 Spala geamurile
 

spalatul geamurilor este una dintre cele mai putin placute sarcini in ceea ce priveste curatenia. De obicei, pentru un rezultat optim, este nevoie sa speli sticla de mai multe ori. Geamurile murdare, patate de noroi si mizerie aduse de furtuni, pot fi curatate usor folosind apa cu putin detergent de vase. Aceasta solutie va curata suprafata de impuritati si o va pregati pentru lustruire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea