Amenajarea casei

#adezivi #sisteme de prindere #cuie

Sisteme inteligente de prindere si fixare fara cuie

Cand vrei sa prinzi sau sa fixezi un obiect in casa, cel mai simplu si mai sigur mod este sa folosesti cuie. Exista insa cazuri in care gaurirea unei suprafete nu este cea mai recomandata metoda. In astfel de situatii ai posibilitatea sa folosesti benzi adezive, cuiere magnetice, ventuze cu carlig si alte astfel de variante.

1 Pastile adezive
 

Pastilele adezive se vand in pachetele de cateva zeci de bucati (de exemplu, 80 de bucati). Astfel de pastile sunt potrivite pentru a decora fara cuie, pentru si pentru a monta materialele din hartie sau alte obiecte usoare. Tabletele de adeziv sunt repozitionabile si reutilizabile.
 

2 Banda dublu adeziva
 

O alta posibilitate de a agata obiecte usoare este sa folosesti o banda dublu-adeziva. Produsul are avantajul de a fi repozitionabil.
 

3 Benzi de montaj
 

Unele obiecte din casa trebuie sa fie montate ferm si durabil pe perete. Atunci cand obiectele sunt grele, dar si sensibile, suruburile sau cuiele nu reprezinta neaparat cea mai buna solutie. Poti incerca, in schimb, benzile de montaj. Ele sunt benzi adezive, realizate dupa tehnologii moderne, care permit un montaj mai usor.

Benzile de montaj pot fi folosite pe suprafetele netede, dar si pe suprafete neregulate. Cu un astfel de produs poti sa-ti prinzi o oglinda pe perete.
 

4 Prindere cu Ventuze
 

Sursa foto: decorix.roDaca nu vrei sa gauresti faianta din baie, poti folosi piese care au un alt sistem de prindere. De exemplu, gasesti etajere cu ventuze, unde poti sa pui sapunul sau alte obiecte de igiena. Alte astfel de produse dotate cu ventuze pot fi cuier de prosop cu ventuze, suport de prosoape cu ventuze, cos cu ventuze etc.
 

5 Prindere pe un panou
 

Poti folosi un panou magnetic sau un panou dintr-o placa de rumegus pentru a prinde pe el diverse lucruri cu ajutorul magnetilor sau pionezelor.

De exemplu, un panou magnetic poate sa contina magneti de prindere a unor obiecte usoare, precum post-it-uri si are, totodata, cuiere (brelocuri) unde se prind cheile. Un panou metalic de birou costa in jur de 40 lei.
 

6 Obiecte magnetice
 

Pentru chei, carpe de bucatarie, clesti de rufe sau alte mici obiecte poti folosi un cuier metalic. Acesta se prinde pe orice suprafata metalica, precum frigider, masina de spalat etc, fara folosirea cuielor sau suruburilor. Produsul nu poate suporta greutati mari, dar este util pentru obiecte mici si relativ usoare. Pretul este si el destul de atractiv, in jur de 18 lei bucata.
 

7 Carlige pentru usi si ferestre
 

Ai vrut mereu sa prinzi de usa o coronita din brad, cu globuri, in preajma Craciunului? Acum poti sa faci acest lucru fara sa bati vreun cui in usa. Exista carlige a caror forma le permite sa se fixeze de usa sau de fereastra fara niciun instrument (cuie, lipici etc). Carligele se monteaza in locul dorit fara sa impiedice deschiderea sau inchiderea usii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea