Amenajarea casei

#gandac #insecticid #curatenie #aspirator

Cum sa scapi de gandacii de bucatarie

Calvarul oricarei gospodine , groaza oricarei persoane alergice si dezaprobarea musafirilor sunt doar cateva din efectele gandacului de bucatarie . O specie ce se incapataneaza sa ne strice confortul din locuinta, facandu-si cuib  abuziv in cel mai placut loc al casei. Iata solutia care te poate scapa pentru o buna perioada de musafirii ingrozitori.

1 Curatenia

In general este nevoie de o curatenie generala . Gandacii de bucatarie salasluiesc in locurile in care te astepti cel mai putin. Curata toate fetele dulapurilor, masca de chiuveta, , usa, caloriferul etc. Ii poti gasi in cuptorul aragazului sau in usa de la bucatarie, in sau pe tevile din dormitor. Curata totul cu foarte mare atentie si nu omite niciun coltisor. Este posibil sa dai peste cuiburi sau familii intregi. Foloseste un spray special pentru moment, si scapa repede de ei.

2 Astuparea orificiilor

Foloseste silicon sau spuma poliuretanica si astupa orice crapatura din casa. Izoleaza toate usile, in special partea de jos, pentru a nu mai permite accesul gandacilor. Foloseste chit pentru lemn si scapa si de fisurile din tocuri si pervazuri. Desi ai impresia ca un nu va patrunde niciodata intr-un orificiu de cativa milimetri, te inseli. Nu il subestima. Acum este momentul sa fii paranoic, exagerat si tipicar. Mare atentie la imbinarile dintre tevi si pereti/tavan. Aplica silicon din belsug pentru a opri orice patrulare nedorita. Revizuieste usile de vizitare si sifoanele din baie si bucatarie.

3 Aspiratorul

Utilizeaza un aspirator cu saci de unica folosinta . Arunca sacul imediat dupa ce ai terminat de aspirat. Nu folosi niciodata matura, deoarece vei ajuta la raspandirea oualor in intreaga casa. Gandacii de bucatarie se inmultesc si se dezvolta rapid, asa ca nu risca.

4 Insecticidul

O solutie eficienta impotriva gandacilor o gasesti la majoritatea cabinetelor veterinare. Este recomandata dizolvarea unei fiole in 2 litri de apa, insa daca te confrunti cu o adevarata invazie, atunci foloseste doar 1,5 litri.

5 Aplicare

Toarna solutia intr-un pulverizator fin cu putere mare de imprastiere. Aplica amestecul in toate zonele ascunse ale camerelor, in spatele dulapurilor de bucatarie, in cuptorul aragazului, pe pardoseala , sub pat, intre elementii caloriferului – peste tot. Incearca sa nu omiti o zona, deoarece este posibil sa fi protejat o fericita familie de gandaci.
Solutia nu dauneaza oamenilor si nici animalelor, asa ca nu iti face griji in aceasta privinta. Este bine ca inainte de a o aplica, sa cureti foarte bine spatiile, pentru ca prospectul recomanda sa nu mai speli pardoseala timp de 48 de ore. Zonele ascunse pot ramane asa.

6  Rezultate

Problema cea mai importanta va aparea abia a doua zi. Si a treia. Si a patra. Adunarea „cadavrelor”. Este bine sa ii cureti imediat ce apar, prin aspirare. Verifica zonele de sub mobila si dulapurile. Gandacii nu mor instant, asa ca este posibil sa ii gasesti pe unde nu te gandesti.
Aceasta operatiune este extrem de eficienta. In caz ca numarul exemplarelor din locuinta este foarte mare, atunci este bine sa repeti operatiunea dupa 7 zile. Succes!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare