Amenajarea casei

#gazda #musafiri #vizita

Cum sa fii o gazda buna

Ti-ar placea ca prietenii si rudele tale sa se simta excelent atunci cand vin in vizita la tine dar nu prea stii cum sa-i multumesti pe toti atunci cand ai casa plina? Iata 10 sfaturi pe care este indicat sa le urmezi pentru a deveni o gazda buna:


1 Evita sa inviti in vizita pe cineva care apartine unui anumit grup de prieteni comuni ( colegi de serviciu , clienti, membri ai unui club etc.) fara sa le lansezi si celorlalti acceasi invitatie.


2 Acorda o atentie deosebita curateniei din baie si nu uita sa te asiguri ca ai suficient sapun si mai multe prosoape curate.


3 Daca ai mai mult de 4 musafiri incearca sa creezi mai multe spatii de socializare in livingul tau si sa decorezi masa astfel incat sa poata intra toti in contact unii cu altii.


4 Izoleaza-ti animalele daca nu stii sigur ca toata lumea invitata la tine este iubitoare de caini, pisici etc. In plus, este posibil ca, datorita agitatiei create in jurul sau, animalutul tau sa aiba un comportament neasteptat si sa agreseze vreun musafir.


5 Termina pregatirile cu cel putin jumatate de ora inainte de venirea musafirilorsi asigura-te ca-ti raman cateva minute pentru a te aranja si a arata bine in fata lor.


6 Deschide-le usa personal tuturor invitatilor si intampina-i zambind.


7
Asigura-te ca ai spatiu suficient pentru pantofii, hainele, posetele sau umbrelele musafirilor.


8 Surprinde placut invitatii oferindu-le o prajitura de casa, o mancare sau o bautura speciala. Incearca sa eviti mancarurile care nu se asorteaza intre ele, peste si carne de porc de exemplu.


9
Daca invitatii tai nu se cunosc intre ei incearca sa-i provoci la discutii alegand subiecte pe care le aveti toti in comun : copii, animale, diverse evenimente culturale sau sportive, orientari politice etc. Acorda-le toata atentia ta si nu te angaja in activitati care nu-i implica si pe ei – vorbitul la telefon spre exemplu.


10 Ia-ti „la revederede la fiecare invitat in parte si multumeste frumos pentru vizita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea