Amenajarea casei

#alcool #lamaie #otet #bicarbonat #curatare #abur #baie #oglinda #pete

Cum sa cureti oglinda din baie

Te indispui de fiecare data cand vrei sa folosesti oglinda din baie, dar aceasta este aburita? Curatarea ei pare a dura o vesnicie, iar petele de apa se imprima de fiecare data. Iata cateva solutii simple pentru a curata oglinda in doar 2 minute.

 

 

Cum previi aburirea

1 O solutie cu efect de pana la 7 zile este spuma de ras. Aplica un strat subtire de spuma de ras (nu conteaza tipul) si omogenizeaza solutia pe intreaga suprafata a oglinzii. Nu folosi foarte multa, deoarece iti va fi greu sa indepartezi surplusul. Asteapta cateva secunde, apoi curata intreaga suprafata cu un prosop de hartie sau bumbac. Oglinda nu se va mai aburi in timp ce folosesti apa acasa .ro/ acasa .ro/calda" title="calda">calda " title="calda">calda . Repeta procedeul saptamanal.

2 Pentru un efect de lunga durata, foloseste pasta de dinti. Aplica pasta de dinti pe un servetel si intinde un strat foarte subtire pe toata oglinda. Sterge apoi surplusul cu un material usor, fara a lasa scame . Timp de aproximativ o luna, pe oglinda nu ar trebui sa mai apara depuneri de abur.

3 Daca baia ta nu are o fereastra catre exterior, este indicat sa folosesti un ventilator special pentru indepartarea aburilor. Acesta va ajuta la dezaburirea suprafetelor in timp mult mai scurt. Poti folosi un ventilator clasic, de camera, insa conectat la o sursa de curent exterioara baii. Ai grija ca in baie sau pe pardoseala sa nu fie apa. De asemenea, limiteaza accesul copiilor in baie in aceasta perioada.

4 O solutie rapida, dar cu efect de moment este uscatorul de par. In doar cateva secunde oglinda va fi uscata si clara, insa aceasta metoda nu previna aburirea ulterioara.

 

Cum cureti petele

1 Cea mai simpla si rapida varianta este solutia generala pentru geamuri. Daca o folosesti corect si la intervale de timp potrivite, oglinda ar trebui sa fie in permanenta curata. Cele mai bune materiale pentru curatarea sticlei sunt hartia de ziar si hartia de filtru. Acestea sunt atat de fine incat nu lasa scame si absorb foarte bine picaturile in exces. In ceea ce priveste textilele, poti folosi un servetel moale si curat  din bumbac.

2 Otetul, sucul de lamaie si bicarbonatul de sodiu se dovedesc utile si de aceasta data. Amesteca oricare dintre aceste produse cu apa,  toarna solutia intr-o sticla cu pulverizator si foloseste-o pentru curatarea oglinzii in fiecare zi. O solutie mai concentrata indeparteaza pana si cele mai rezistente pete formate in timp pe oglinda. De asemenea, aceste substante ajuta la improspatarea aerului si la eliminarea mirosurilor neplacute.

3 Petele de grasime se vor curata cu o solutie de apa si detergent de vase, sapun lichid sau chiar sampon. 

Gospodinele mai recomanda un extract de ceai. Adauga 10 – 15 pliculete de ceai natural in apa rece si lasa-le 20 de minute. foloseste lichidul rezultat pentru intretinerea oglinzilor.
Sterge oglinda din baie dupa fiecare dus sau de fiecare data cand observi picaturi de apa pe suprafata acesteia. Picaturile de lichid pot contine microbi, grasime sau urme de produse cosmetice, lasand in urma pete urate si greu de curatat.
Atentie la amprente! Foloseste spirtul sau alcoolul pentru a indeparta urmele de grasime lasate de degete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea