Amenajarea casei

#valentines day #indragostiti #aranjarea mesei #romanica #cina

Cum sa aranjezi masa pentru o cina romantica de Valentine`s Day

Daca vrei sa-ti surprinzi partenerul de cuplu in mod placut, o cina romantica pregatita de tine este solutia perfecta. Astfel, ii poti arata partenerului cat de mult il iubesti sau iti poti cere partenera in casatorie. Cu siguranta nu va uita aceasta zi niciodata.


Cel mai important lucru este crearea ambientului necesar pentru seara ce va urma. Gandeste-te din timp ce lucruri iti lipsesc pentru decorarea incaperii in care va avea loc cina si fa o lista cu ce trebuie sa mai cumperi.

Daca gatitul este o problema pentru tine, nu-ti face griji. Acum poti angaja un bucatar care sa gateasca pentru voi, chiar la tine acasa si eventual sa va serveasca masa penru ca voi sa stati cat mai mult timp impreuna sau, mai simplu, poti apela la firmele de catering.

1 Aranjarea mesei

Ai grija ca in incaperea in care urmeaza sa luati cina sa nu existe mai mult de doua scaune. Pe cele care sunt in plus le poti depozita pana a doua zi intr-o alta incapere sau pe balcon.

O fata de masa lunga pana la podea este un accesoriu elegant si care exprima romantism. Ai grija ca fata de masa sa fie impecabila si sa nu aiba urme. Poti aseza deasupra, pentru un plus de eleganta, inca o fata de masa mai scurta, care sa aiba fine imprimeuri pe margine.

Aseaza sub ele, pe partea pe care nu stati voi, o ghirlanda de beculete albe pe care sa le tii aprinse. Aseaza ghirlanda serpuit, insa in mod inegal pentru a crea impresia unor stele.

Pune pe masa farfurii albe, simple, cu o eventuala margine aurie sau argintie. Aseaza langa ele pahare cu picior, din cristal, fara imprimeuri. Acestea sunt foarte potrivite pentru acest eveniment si pentru vinul rosu. Pe partea nefolosita a mesei, imprastie petale de trandafiri rosii si pune printre acestea cateva lumanari. Poti folosi celebrele sfesnice argintii, pentru lumanarile inalte sau poti pune cateva lumanari mai grose si scurte fara suport. De asemenea, mai poti aseza pe masa in locul petalelor un buchet mare de trandafiri sau unul asortat si pe langa lumanari.

Muzica este un detaliu foarte important care nu trebuie sa lipseasca. Cea mai potrivita muzica pentru o seara romantica petrecuta in doi este cea clasica, romantica. Daca partenerul are un interpret preferat, incearca sa alegi cat mai multe piese ale acestuia. Muzica este indicat sa se auda in surdina si nu tare pentru a crea o atmosfera mai calda si mai placuta si totodata sa va auziti fara sa fie nevoie sa vorbiti tare.

Pentru ca surpriza sa fie completa si daca ai o casa destul de mare poti opta pentru o „poteca” de trandafiri cu lumanarele. Cumpara cateva lumanari mici si aseaza-le de la intrarea in casa, pana la incaperea in care veti lua cina, astfel incat sa formezi o mica poteca. Presara pe aceasta petale de trandafiri, apoi aprinde lumanarile. Partenera va fi foarte placut surprinsa.

Nu uita sa-ti anunti partenerul/partenera sa ajunga mai devreme acasa, iar tu sa te imbraci elegant. Daca nu stati impreuna ii poti spune ca ai o surpriza pentru el si anunta-l sa se imbrace elegant (rochie sau costum, dupa caz).

2 Trucuri pentru o seara perfecta in diferite situatii:

Daca vrei sa-ti ceri partenera in casatorie, ii poti ascunde inelul in paharul cu sampanie. Un gest simplu dar foarte romantic. De asemenea, o alta modalitatea de a o cere in casatorie este sa-i propui sa jucati un joc. Pentru acesta vei avea nevoie de mai multe baloane in care sa pui biletele cu cererea in casatorie. Pune in fiecare balon un singur cuvant si pune-o sa formeze o propozitie cu ele. In alt balon pune inelul de logodna, impreuna cu cateva petale de trandafir. Pentru mai multe trucuri cititi articolul „Cum sa o ceri in casatorie?

Surprinde-ti partenerul cu un numar de stiptease, dupa consumarea cinei. Cu siguranta nu se va astepta la asta. Alege o lenjerie sexy, care stii ca-i place si totodata una care-ti pune silueta-n evidenta.

Daca ai o cada cu jacuzzi, ii poti oferi cateva clipe de relaxare. Pastreaza sampania pentru acest moment si nu uita sa pui in cada si cateva petale de trandafiri. Pentru a crea o atmosfera mai romantica lasa lumina stinsa si aprinde doar cateva lumanari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Top

Cauta-ti perechea