Amenajarea casei

#lamaie #curatenie generala #casa #curatenie

8 intrebuintari ale lamaii in gospodarie

Mirosul de lamaie este proaspat si revigorant, simbolizand curatenia pentru multe persoane. De altfel, exista sute de produse de curatat pe piata care au miros de citrice. Lamaile contin acizi care au proprietati antibacteriene si antiseptice astfel ca pot fi folosite ca atare, pentru curatare. Iata cum si ce poti curata cu ajutorul unei lamai:


1 Curata suprafetele din cupru


Daca obiectele tale din cupru si-au pierdut luciul foloseste o lamaie pentru a le curata. Taie o lamaie pe jumatate, imprastie putina sare peste ea si freaca suprafata ce are nevoie de luciu. Clateste apoi cu apa si sterge obiectul cu o carpa moale.


2Acopera mirosul de otet


Otetul poate fi folosit cu succes pentru a curata si a scoate petele de pe diverse suprafete insa multe persoane il evita din cauza mirosului persistent. Adaugand sucul de la o lamaie peste solutia din apa si otet vei putea neutraliza mirosul neplacut. In plus, acidul din lamaie va face ca solutia sa fie mai eficienta.


3 Curata blaturile de masa


Petele de grasime si urmele intarite de mancare de pe blaturile din bucatarie pot fi curatate in cateva secunde cu ajutorul sucului de la o lamaie.

Daca petele sunt persistente, adauga peste sucul de lamaie putin bicarbonat si freaca portiunea cu un burete abraziv. Atentie sa nu lasi sucul de la lamaie sa actioneze prea mult timp pentru ca poate decolora suprafata.


4 Inlatura mirosul de pe suprafete din lemn/plastic


Blaturile din plastic sau din lemn folosite pentru tocat pot sa capete un miros de mancare, in timp. Ca sa cureti si sa inlaturi mirosul neplacut freaca-le cu ajutorul unei felii de lamaie. Poti sa aplici aceeasi “reteta” si pentru vasele din plastic.


5 Desfunda tevile


Foloseste o solutie formata din apa fierbinte si sucul de la 2-3 lamai pentru a indeparta depunerile de grasime si mirosul neplacut venit de pe teava de scurgere de la chiuveta din bucatarie.


6
Tine locul inalbitorului


Acidul din sucul de lamaie albeste tesaturile si indeparteaza petele. Foloseste sucul de lamaie atunci cand pui o tesatura de culoare alba la inmuiat. Vei fi uimit sa descoperi ca acesta a actionat asemenea unui inalbitor.


7
Scoate petele de rugina


Ca sa scoti o pata de rugina de pe o tesatura foloseste o solutie formata din suc de lamaie fierbinte amestecat cu sare de lamaie si sare de bucatarie. Freaca bine pata cu aceasta solutie si las-o sa actioneze timp de 30 min - 1 ora, dupa care spala tesatura in mod normal.


8 Curata obiectele din piele


Sucul de lamaie poate fi intrebuintat cu succes si pentru curatarea obiectelor din piele canapele , haine. posete , pantofi. Inmoaie o carpa moale in suc de lamaie si lustruieste aceste obiecte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare