Sfaturi practice

#casa #iluminat #greseli #iluminare

Iluminatul casei. 4 greseli frecvente. Ce nu trebuie sa faci

Iluminatul este un aspect fundamental in toata casa. Atat la interior, cat si la exterior, o iluminare buna va evidentia orice decor.

Dar greselile de iluminare ar putea face sa se piarda tot ceea ce ai investit in acest aspect. De aceea, exista cateva aspecte de care trebuie sa le ai in vedere atunci cand planifici iluminatului casei. Asta nu inseamna doar a cumpara cateva becuri si lustre.

Este o strategie cuprinzatoare care ar trebui sa includa si mobilier, usi, ferestre si alte accesorii.

Cele mai frecvente 4 greseli de iluminat pentru locuinte

1. Lumina prea intensa

Multi oameni se plang ca au camere excesiv luminate. Motivele sunt, de obicei, existenta luminilor de pe tavan prea puternice sau folosirea inutila a multor surse de lumina.

De fapt, se recomanda utilizarea becurilor albe moi in fiecare camera. De asemenea, este posibil sa instalezi regulatoare de intensitate.

Pe de alta parte, nu abuza de luminile de pe tavan. Mai degraba, pune una sau doua si completeaza-le cu lampi de podea sau masa.

2. Nu profiti de lumina naturala

Pentru a pune lumina artificiala corect, este foarte important sa profiti de lumina soarelui. In acest sens, se recomanda ca ferestrele sa fie orientate spre est. Astfel, vei avea lumina naturala pentru a ventila si incalzi locuinta in timpul dimineții si la prânz.

Există și alte accesorii care te pot ajuta sa profi la maximum de razele solare:

- Pune oglinzi.
- Pune luminatoare in acele camere in care nu poti pune ferestre.
- Zigraveste cu culori deschise, care reflecta mai bine lumina.
- Nu pune mobilier care impiedica trecerea luminii solare.

3. Nu tii cont de nuantele corpurilor de iluminat

Nu este vorba doar despre intensitate sau amplasare. Trebuie sa iei in considerare si nuantele corpurilor de iluminat pe care le alegi.

Regula generala indica faptul ca tonurile reci sau albe sunt cele mai bune pentru acele spatii in care desfasori activitati, cum ar fi bucataria, camera de zi, de studiu sau coltul de lectura.

Pe de alta parte, luminile calde, galbui sau portocalii, sunt potrivite pentru a relaxare. De aceea sunt recomandate in dormitoare.

4. Plasarea lampilor la inaltimea gresita

Nu este confortabil ca cineva sa aiba lampa prea aproape, existand pericolul de a o lovi. Dar nici prea sus, astfel incat lumina sa se piarda pana cand ajunge la tine. Este indicat sa ai grija la aceste detalii si sa cauti distanta potrivita.

Optarea pentru lumini incastrate este o alternativă excelenta. Cu toate acestea, nu ar trebui sa abuzezi de ele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele