Amenajarea casei

#bloc vechi # apartament bloc vechi #dezavantaje apartament vechi

Dezavantajele secrete ale unui apartament la parter, in bloc vechi

Un apartament la partener nu are nevoie de aer conditionat vara. Acesta este unul dintre cliseele pe care le auzi peste tot in ceea ce priveste beneficiile unei astfel de locuinte. Insa un apartament situat la parter, mai ales intr-un bloc vechi, vine cu anumite dezavantaje despre care putini sunt dispusi sa vorbeasca.

Afla care sunt punctele slabe secrete ale unui apartament aflat la parterul unui bloc vechi:

1 Lipsa soarelui

La parter, cantitatea de lumina naturala este extrem de redusa, iar soarele este o raritate pentru incaperile unui astfel de apartament. Daca vrei sa citesti o carte, sa fixezi un cui sau sa faci curat in dulap, cel mai probabil va trebui sa aprinzi becul deoarece lumina naturala nu este suficienta. Lipsa soarelui poate avea un efect negativ asupra starii de spirit a locatarilor, mai ales in cazul apartamentelor foarte intunecoase.

2 Frigul

Vara, un apartament la parter este racoros si placut, insa acesta este singurul avantaj legat de caldura.

Un apartament la parter trebuie sa fie foarte bine izolat pentru a limita pierderile de caldura. In perioadele de trecere intre anotimpuri, cand caloriferele nu sunt calde, un apartament la parter, intr-un bloc vechi, este mai friguros decat apartamentele de deasupra lui. In aprilie, de exemplu sau octombrie-noiembrie, diferenta intre parter si etajul 5, poate fi de cel putin 5 grade. Lipsa soarelui contribuie la temperaturile joase, constante.

3 Mirosurile si inundatiile

Cand se infunda ghena sau tevile de scurgere, apartamentele de la parter sunt primele afectate de miros. Inundatiile de la subsol reprezinta o alta problema pentru cei care locuiesc imediat deasupra lui.

4 Galagia

Intr-un bloc vechi, chiar si cu o usa moderna la intrare sau cu termopane, locatarii sunt supusi unui nivel mai mare de zgomot.

Cei care intra si ies din blocul vechi, oamenii din fata sau spatele blocului, masinile din jur, toate acestea sunt surse de zgomot. Acesta din urma este resimtit mai puternic decat in cazul locatarilor de la etajele superioare.

Nu trebuie ignorate nici obiceiurile proaste. Multi straini care doresc sa intre intr-un bloc obisnuiesc sa sune la interfon, la apartamentele de la parter atunci cand nu stiu codul apartamentului la care merg. Din acest motiv, interfoanele de la parter pot suna des, fara ca proprietarul sa fie cel care are musafiri.

Un alt obicei prost il constituie gunoaiele aruncate de unii vecini pe geam. De la mucuri de tigari la pungi si alte resturi, sub geamul unui apartament de la parter, la un bloc vechi, privelistea poate fi deplorabila.

5 Lipsa intimitatii

Un apartament aflat la parterul unui bloc vechi este adesea in vecinatatea altui bloc sau al unei strazi. Acest lucru duce la lipsa intimitatii. Ferestrele trebuie dotate cu sisteme de draperii sau jaluzele rezistente, din cauza uzurii zilnice. Dimineata trebuie sa le deschizi pentru a te bucura de putina lumina posibila la parter, seara trebuie sa le inchizi deoarece altfel se vede de afara tot ce faci.

Sursa foto: property.mitula.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea