Amenajarea casei

#parchet #parchet laminat #montare parchet

Dezavantaje ale amenajarii cu parchet

Parchetul este una dintre cele mai bune metode de a amenaja podeaua unei locuinte. Avantajele parchetului sunt numeroase, insa acest material are si cateva puncte slabe care trebuie cunoscute de catre beneficiari.

Iata in continuare principalele dezavantaje ale amenajarii cu parchet:

1 Costurile parchetului in functie de material

Parchetul este disponibil in diverse variante, de la cele calitative la cele mai putin bune. Daca optezi pentru un parchet din lemn masiv, de exemplu, unele tipuri de lemn sunt disponibile numai in anumite regiuni geografice. Acest lucru influenteaza pretul si calitatea produsului.

Pentru o casa care urmeaza sa fie vanduta, un parchet din lemn masiv creste pretul, in timp ce un parchet laminat scade valoarea acelei proprietati.

2 Rezistenta si calitatea parchetului

Rezistenta si calitatea difera de la un material la altul si de la o grosime la alta. Un parchet din stejar, de exemplu, este foarte aspectuos dar necesita o intretinere frecventa. Parchetul din cires este foarte frumos, dar se zgarie usor. Parchetul laminat este sensibil, acesta se poate zgaria rapid cand muti locul pieselor de mobilier.

Unele tipuri de parchet se pateaza usor sau se umfla de la apa. In cazul unui parchet din lemn masiv, se poate sa faca zgomot cand se merge pe el si sa deranjeze persoanele sensibile la zgomot. Un parchet de bambus se zgarie cu usurinta, devine sters in lumina directa a soarelui, este mai zgomotos la mers si se pateaza. Pe un parchet nu este recomandat sa mergi cu pantofi cu tocuri si nici cu incaltaminte de strada.

3 Criteriul locatiei pentru parchet

Nu orice tip de parchet se potriveste in orice casa. Un parchet de lemn masiv este nerecomandat intr-o casa de vacanta la mare sau intr-o zona nisipoasa. Firele de nisip tind sa zgarie suprafata, iar podeaua va avea nevoie de intretinere constanta.

4 Aspectul parchetului

Una dintre modalitatile de a monta parchetul il reprezinta modelele geometrice. Se poate ca un model sa fie in tendinte intr-o anumita perioada, insa sa se demodeze in timp. Durata de viata a parchetului este de 30-50 de ani, astfel incat dispunerea placilor trebuie analizata bine. In timp, parchetul isi pierde luciul si trebuie reconditionat. Lumina directa a soarelui face nuanta parchetului sa devina mai stearsa cu timpul.

5 Alunecarea pe parchet

Parchetul trebuie sters si uscat foarte bine dupa curatenie sau cand se varsa ceva pe el. Suprafata tinde sa fie foarte alunecoasa daca mergi in sosete si poate fi periculoasa pentru copii.

6 Intretinerea parchetului

Parchetul se curata cu substante speciale, evitandu-se solutiile abrazive si chimicalele. Este important ca lichidele sa fie sterse cat mai bine de pe suprafata unui parchet.

7 Montarea parchetului

Chiar daca parchetul este montat de unele persoane fara ajutor extern, acest material nu este atat de usor de pus. Cei care nu se pricep la astfel de lucrari este mai bine sa cheme un specialist. Numai in acest fel nu risca sa distruga mai multe placi.

Sursa foto : onblitz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare