Amenajarea casei

#baie #zugravit #garaj #depozitare #amenajare casa #organizare spatiu

Detaliile fac diferenta: eficienta si stil pentru casa ta

Atunci cand vrei sa-ti construiesti o casa, trebuie sa ai in vedere un numar urias de informatii si detalii. Chiar si cei mai multumiti dintre proprietari de realizarea lor au la final unele lucruri pe care ar fi vrut sa le faca altfel. Poti sa previi aceste scapari daca vorbesti cu cei care au deja experienta si daca iti faci o lista cu posibile aspecte de retinut.



Iata in continuare cateva lucruri pe care este bine sa le faci cand construiesti casa si nu dupa aceea:


1 Foloseste spatiul in mod corect


Gandeste-te bine la pozitionarea pe care o va avea casa. In cazul in care vei dori candva sa te bucuri de o piscina, este important sa dispui deja de acel spatiu liber. Garajul sau alte anexe trebuie pozitionate in asa fel incat sa nu existe mai tarziu nevoia de relocatie. Un astfel de proces este foarte costisitor.


2 Construieste locuri de depozitare


O casa nu are niciodata prea multe spatii de depozitare . Profita de toate zonele care pot sa-ti ofere un spatiu in plus pentru a pastra diverse lucruri, precum zona de sub scari sau cea de dupa usa. Daca poti, construieste dulapurile sau rafturile de la bun inceput sau cel putin stabileste care sunt cele mai bune spatii de depozitare. O camaruta pentru masina de spalat si dulapuri ar fi ideala, pentru ca dedici astfel un spatiu intreg depozitarii, lucrurile nefiind expuse vederii.


3 Zugraveste de la inceput demisolul si podul


Spatiile mai putin importante, precum camera de la demisol sau cea de la subsol sunt uneori trecute cu vederea. Aceste proiecte sunt amanate pentru ca proprietarii sa se poata muta mai repede in noua casa. Insa daca nu finalizezi acest spatiu de la bun inceput, se poate sa treaca ani de zile pana cand, fortat de imprejurari, te vei apuca din nou de lucru.

Podul reprezinta de asemenea un spatiu pretios. Acesta, la fel ca demisolul, poate fi folosit in multe feluri, de la birou la camera de joaca, de la camera de recreere la homecinema. Chiar daca la inceput nu ai nevoie de acest spatiu si nu vrei sa cumperi mobila si sa faci amenajarea completa, este important sa finalizezi izolatia si sa zugravesti. Vei scapa astfel de grija constructiei, mozolului si mizeriei care se strange in urma unor lucrari importante.


4 Asigura cel putin doua bai


La o casa, oricat de mica ar fi, este intodeauna nevoie de doua bai. Fie ca locuiesti cu parintii, fie ca ai musafiri , fie ca ai copii, la un moment dat te vei confrunta cu nevoia de a avea acces rapid la propria ta baie. Pe langa functionalitate, baia creste si valoarea constructiei. Asigura-te ca baile sunt bine ventilate. Daca nu exista fereastra, este nevoie de un ventilator care trebuie pus de la inceput, pentru a evita spargerea peretelui mai tarziu.


5 Foloseste metodele ecologice


Economiseste tot ce se poate economisi. Profita de tehnologiile moderne, chiar daca la inceput pot reprezenta o investitie serioasa. In timp, este mult mai avantajos sa ai o casa construita cu materiale ecologice, sa beneficiezi de curent electric si caldura fara sa primesti facturi mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului