Amenajarea casei

#vintage #casa de vacanta #amenajare dormitor #dormitor vintage

Decoruri vintage pentru dormitoarele din casa de vacanta

Casa de vacanta reprezinta o oaza ta de relaxare, departe de lumea agitata si de decorul familial bine cunoscut. De aceea, pentru a avea parte de o atmosfera placuta in casa de vacanta, care sa te imbie la meditatie si detensionare, ai nevoie de un decor vintage in cabana ta de la munte ori campie. Acest tip de decor poarta cu el o poveste si, de fiecare data cand vei ajunge in casa de vacanta, vei simti ca intri intr-o cu totul alta lume, pe care nu te mai saturi sa o descoperi. Iata cateva idei de decorare in stil vintage a dormitoarelor din casa de vacanta:


1. Dormitorul matrimonial

Dormitorul matrimonial trebuie sa aiba un decor special. Pentru cel din casa de vacanta, foloseste lemnul. Dulapul vechi este piesa-cheie intr-un decor vintage. Insertiile si culoarea acestuia trebuie sa aduca cu ele amintirile din casa bunicii, dar si mirosul de lemn vechi parfumat. In locul covoarelor moderne, foloseste o carpeta de lana sau in, alba, alaturi de fete de perna cu tesaturi delicate. Lustrele trebuie sa fie din fier forjat si sa aduca aminte de candelele de demult. Alaturi de acestea nu trebuie sa iti lipseasca plantele in vase de teracota, vechi, cu modele antice.


2. Dormitorul musafirilor

Dormitorul musafirilor din casa de vacanta trebuie sa fie usor detasat de restul casei, insa sa pastreze aceleasi linii vintage. Incearca sa il personalizezi pornind de la caracteristici generale, care plac majoritatii, insa sa aiba si cateva elemente spectaculoase, precum semineul si peretii simpli, din lemn vechi, care sa te poarte in calatorii doar privindu-i. In ceea ce priveste patul incearca sa alegi unul cat mai mare, cu o saltea confortabila, astfel incat musafirii tai sa se simta ca acasa.


3. Dormitorul copiilor

Daca alegi un decor vintage pentru casa de vacanta, dormitorul copiilor trebuie sa fie in ton cu restul locuintei. Alege paturi duble, realizate din acelasi lemn vechi, pentru a crea mai mult spatiu de joaca. Decorurile camerei pentru copii in casa de vacanta trebuie sa fi unele simple si minimaliste. Cateva tablouri cu cele mai frumoase picturi ale lor, inramate in aceeasi structura de lemn sunt mai mult decat suficiente.



Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului