Amenajarea casei

#sorbet #decor sorbet

Decorul sorbet, un deliciu vizual pentru zilele toride de vara

Decorul sorbet este senzatia acestei veri in materie de design interior. Sorbetul este, asa cum stii, un desert inghetat obtinut, in cele mai multe cazuri, din suc proaspat de fructe. Fascinati de nuantele intense si nuantele pastel ale sorbetului, designerii de interior s-au gandit sa adapteze desertul pentru amenajarea locuintei. Asa s-a nascut decorul sorbet, in care se folosesc atat accente intense de culoare, cat si nuante pastel. Galbenul, albastrul, turcoazul, rozul si movul sunt cele mai utilizate nuante sorbet.


Decoratuni in nuante sorbet

Decorul sorbet sugereaza prospetime, vitalitate si jovialitate, dar cu toate acestea nu ar trebui sa exagerezi cu nuantele intense, altfel creezi o aglomerare cromatica din care nu se mai intelege nimic. Pentru inceput, poti folosi decoratiuni si accesorii in nuante sorbet. Intr-un decor neutru, aceste accente de culoare vor crea puncte de interes si vor echilibra paleta cromatica. Poti opta pentru pernute decorative in nuante puternice de turcoaz, galben, verde crud, portocaliu sau baby blue (albastru deschis).



Sursa foto: cbc.ca


Pereti in nuante sorbet

Nuantele sorbet pot fi folosite si pentru vopsirea peretilor. Vara aceasta, poti opta fie pentru alaturarea a 2 nuante sorbet in aceeasi camera, fie pentru utilizarea unei nuante unice. Ideale pentru decorarea camerei copilului, dar si pentru decorarea unui living spatios si vesel, nuantele fondante te energizeaza si iti confera o stare de bine.

Conform specialistului in design interior Benjamin Moore, pentru vara 2013 peretii ar trebui vopsiti intr-o nuanta de galben pastel, denumita lemon sorbet.



Sursa foto: jj.zynews.com

De asemenea, poti opta pentru vopsirea unui perete intr-o nuanta de verde crud, care se potriveste excelent atat cu alb, cat si cu bej sau maro foarte deschis.



Sursa foto: dandsfurniture.net


Piese de mobilier in nuante sorbet

Vara aceasta, inlocuieste canapeaua gri, neagra sau bleumarin cu o canapea intr-o nuanta sorbet. Portocaliul poate fi o alegere inteleapta, mai ales daca ai si alte elemente cu care poate fi asortat. Daca nu esti dispus sa investesti intr-o piesa noua de mobilier pentru a avea un decor sorbet, poti opta pentru huse detasabile. In acest fel, poti schimba paleta cromatica din camera in fiecare sezon, fara costuri exagerat de mari.



Sursa foto: dandsfurniture.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea