Amenajarea casei

#stilul scandinav #amenajare casa #decorare casa

Decoreaza-ti casa in stil scandinav. 6 idei din care sa te inspiri pentru o casa hygge

Designul nordic, minimalist, in linii simple este tot mai indragit. Este caracterizat de culori neutre, elemente naturale, design minimalist si functionalitate, dand un aer unic de eleganta si rafinament.

Daca vrei sa-ti decorezi casa in stil scandinav iti venim in ajutor cu sase idei din care sa te inspiri. Dupa cum vei vedea, albul este o culoare predominanta in stilul scandinav. Acesta, alaturi de elemente naturale precum lemnul si piatra vor aduce la viata orice incapere. Decorurile sunt completate de materiale textile din bumbac, in, lana, care dau caldura spatiului.

Vei observa ca paleta de culori se axeaza pe alb si nuante de gri si cafeniu. In general spatiile sunt minimaliste, cu linii bine conturate, efect vizual elegant si deloc aglomerate. Camerele sunt luminoase, tocmai datorita acestor elemente de design ce se regasesc in stilul scandinav.

1. Alb, alb si iar alb

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Therese Johansen (@tessjohansen) pe

Podelele, peretii si mobilierul albe dau camerei un aer proaspat si racoros, perfect in zilele caniculare de vara. Si este decorul perfect pentru iarna, cand totul trebuie sa fie alb. In acelasi timp, elementele decorative folosite, in nuante de gri, bej, negru dau viata spatului si il scot de sub anonimat.

2. Contraste adorabile

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Nina (@nina_notetoself) pe

O camera aparent simplu, dar cu un design de impact. Contrastul dintre gri si alb scoate aceasta incapere in evidenta. Ferestrele mari, luminoase, permit luminii naturale sa intre in incapere si sa eclipseze nuantele de gri, dand spatiului rafinamentul necesar. Podeaua de lemn, covorul pufos completeaza perfect decorul dandu-i acel element hygge pe care toata lumea il cauta in zilele noastre.

3. Tonuri de gri deschis

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Gabriela (@scandiholic) pe

Daca nu esti adeptul albului, poti folosi tonuri de gri deschis. De la decorarea peretilor in nuante de gri pana la podea, covor si elemente decorative, totul poate fi gri. Trebuie doar sa alegi nuantele potrivite pentru a obtine decorul perfect.

4. Galeria de tablouri

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de my scandinavian home (@myscandinavianhome) pe

Vei observa in designul scandinav ca peretii goi sunt intotdeauna acoperiti cu tablouri. Scandinavii au o adevarata pasiune pentru galeriile pe pereti si nu este de mirare avand in vedere cat este de simplu sa realizezi o astfel de galerie.

5. Elemente naturale

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Siv Lorgen/Arne K Martinsen (@nr13b) pe

Elementele naturale, precum lemnul si decoratiunile aurii sunt alt element distinctiv in decorul scandinav.

6. Candelabre impresionante

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Refine Design Studio (@refinedesignstudio.se) pe

Iluminatul este foarte important in stilul de design scandinav. De la alegerea veiozei, pana la alegerea candelabrului pentru zona de living, totul este facut cu atentie. Spatiile trebuie sa fie luminoase si pe timp de noapte, insa lumina trebuie sa fie una calda, placuta, care sa te faca sa te simti confortabil in orice circumstanta.

Sursa foto: instagram.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului