Amenajarea casei

#bucatarie anii 50 #decor bucatarie american #podea carouri #pereti # vopsea pereti

Decoreaza-ti bucataria intr-un mod atipic: stilul american al anilor '50

Da viata bucatariei tale printr-un decor spectaculos, care sa reinvie trecutul, dar sa te faca sa simti ca traiesti prezentul la maximum. Incearca si tu un design uimitor si surprinzator in stilul american al anilor '50, pentru o bucatarie inedita, insa cu un aer sic si foarte modern. Iata cateva trucuri si sfaturi care te pot ajuta in acest sens.

1. Podeaua in carouri

Primul lucru pe care il poti observa intr-o imagine a unei bucatarii americane din anii '50 este podeaua. Aceasta trebuie sa le imite in cele mai mici detalii pe cele folosite in restaurantele si cafenelele anilor '50, cu spectaculoasele lor carouri in amestecuri de culori surprinzatoare. Indiferent daca folosesti negrul, albastrul sau rozul, aceste nuante trebuie combinate neaparat cu albul. Astfel, vei pastra o simetrie si vei crea un constrat cromatic foarte placut.



2. Peretii pastel

O alta caracteristica importanta a bucatariilor americane in stilul anilor '50 sunt peretii in nuante pastel, precum albastrul sau rozul pal. Aceste nunate creeaza ideea de relaxare si se combina in general cu albul, pentru un contrast uniform.



3. Accesoriile

In ceea ce priveste accesoriile, din bucatariile americane in stilul anilor '50 nu trebuie sa lipseasca barul alaturi de cateva scaune tapitate cu piele, inalte, rotunde si in culori cat mai puternice.

Pentru a crea si mai fidel decorul bucatariilor americane, ai nevoie si de cateva piese de epoca, precum frigiderele compacte, cu linii cat mai rotunjite si in nuante cat mai deschise pentru a fi in contrast cu restul mobilierului.

De asemenea, aparatele mici, precum o masina de cafea sau un aparat de hotdog, vor reintregi atmosfera uimitoare a anilor '50 din cafenelele americane.

Nu uita insa nici de micile tablouri agatate pe pereti, care sa ilustreze momente specifice acestei perioade, precum miticele scutere Vespa sau alte minitablouri cu fete dansand, deoarece distractia anilor '50 este emblematica si nu foarte usor de uitat.



Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului