Amenajarea casei

#muzica #decor #simturi #amenajare casa

Decoreaza apeland la cele 5 simturi

Pentru a avea o casa primitoare si a te bucura de un confort sporit, specialistii in amenajare recomanda sa ne decoram casa apeland la toate cele 5 simturi. Cercetarile demonstreaza ca nu mai putin de 75% din emotiile noastre sunt de fapt generate de ceea ce mirosim, nu de ceea ce vedem. Iata cum poti stimula simturile atunci cand iti amenajezi casa:



1 Vazul


Desigur, aspectul general al locuintei este de departe cel care ne atrage atentia. Ca sa ne sporim confortul, este bine sa renuntam la toate obiectele decorative care ne displac.

Alege doar piesele decorative care sunt pe gustul tau, potrivite cu personalitatea si stilul tau de viata. Strange obiectele care iti displac si arunca-le pur si simplu.

De asemenea, ai grija ca locuinta ta sa nu fie foarte aglomerata si incearca s-o pastrezi cat mai luminoasa si aerisita. Casa trebuie sa-ti lase impresia ca esti asteptat cu placere.


2 Auzul


Muzica ajuta la eliberarea stresului si schimba ambianta unei camere. O muzica adecvata te poate ajuta sa te destinzi si sa te relaxezi dupa o zi solicitanta la serviciu.

Nu ezita sa faci apel la tehnologie astfel incat muzica preferata sa nu fie mai departe de un buton. Specialistii ne garanteaza ca astfel tonusul nostru se va imbunatati si ne vom simti confortabil in locuinta noastra.


3 Gust


Desigur, nu este cazul sa ne decoram intreaga casa cu boluri de prajiturele insa putem apela la alte trucuri pentru a ne stimula si acest simt. Spre exemplu, iti poti decora bucataria cu un bol cu mere proaspete si stralucitoare, care iti vor trezi apetitul. Pe de alta parte, in holuri sau in sufragerie poti amplasa un vas transparent cu lamai. Acestea vor stimula si simtul olfactiv.

Poti inlocui citricele cu boabe mici rosii sau mov de merisor sau rachita, care nu isi schimba aspectul timp de una-doua saptamani. Bucataria se decoreaza cu ghirlande sau coronite din aceleasi plante salbatice rezistente si nu vor fi doar ornamente - ele "vorbesci despre preparatele bune care se fac aici.


4 Atingerea


De asemenea, ca sa-ti sporesti confortul din casa opteaza pentru materialele placute la atingere. De la covoare, pana la cuverturi si perdele si draperii , incearca sa alegi doar textilele care iti dau o senzatie placuta la atingere.

De asemenea, poti opta si pentru obiecte decorative care parca cer sa fie atinse ca pene care decoreaza o lampa sau pernute din catifea.

Exista pe piata diverse materiale placute la atingere, potrivite pentru fiecare personalitate.


5 Mirosul


Multi dintre noi asociem anumite locuir cu mirosuri specifice. De exemplu, mirosul de paine proaspata sau al unui anumit fel de mancare poate fi asociat adesea cu locuinta bunicii.

Ca sa te bucuri de o atmosfera imbietoare in locuinta ta iti propunem sa schimbi mirosul in functie de sezon. Primavara si vara poti decora locuinta cu flori care iti plac si care au un parfum specific.

Vara poti apela la uleiuri aromate naturale racoritoare, de menta sau lavanda, infunctie de prererintele tale. Iarna poti raspandi in casa un miros de scortisoara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare